reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Roczek tuż tuż...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Iza ja mam nadzieję,że twój-w sumie Karolinki rowerek wytrzyma i że ludziska którzy piszą negatywy na felery trafili..Ja jeszcze przed zakupem więc szukam,sprawdzam.Od początku w sumie podoba mi się houck ale napisali,że od 18mieś i już sama nie wiem.Dzwoniłam do firmy i napisali to biorąc pod uwagę wzrost dziecka.Victor jest z tych wysokich to może się zdecyduję.A i houck nie mam barierki tylko pasy 5punktowe.No i bez podnóżka jest ale mężuś powiedział,że jak już się zdecydujemy to cosik wykąbinuje.

reklama
Z rowerkami nie ma zartow. My nasz mamy na plastikowych kolach po mieszkaniu rewelacja, ale na dworzu lepiej nie mowic gibie na wszystkie strony i jest malo stabilny. Niezle musze sie ta raczka namachac zeby rowerek byl w pionie. Jeszcze Kubek czasami lubi sie powiercic i wtedy to juz masakra. Nie wspomne o podjezdzaniu pod kraweznik a raczej branie dziecka na rece i rowerka i wejscie na chodnik o podjechaniu mozna zapomniec. Fakt ze taki rowerek to raczej tylko zabawka po mieszkaniu i faktycznie dziecko ma przy tym mnostwo radosci a jak jeszcze sie swieci i gra to jnuz wogole rewelacja, jednak jak chcecie zeby byla to zabawka na dwor to z wlasnego doswiadczenia radze zebyscie dobrze ocenily stabilnosc i tylko na gumowych kolach, tak jak pisze Vici

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Już teraz zaczyma eksperymentować z daniami jakie zapodam. Udała mi się pyszna sałatka. Jak znajdę wątek z przepisami to wpiszę, bo naprawdę siupa pyszniutkie :-)
Co do rowerku to u nas Prababcia chce cosik kupić. Zobaczymy co wymyślą z Misiakową Babcią :-D Jak już będzie to się pochwalimy...

Widze kochane ze w temacie prezentowym rowerki goruja ;-) fajna sprawa dla brzdaca taki pojazd.Franek pod choinke dostal takie cudo i testowalam w wielu warunkach,beton,piach itp i sprawdza sie ok.Stabilnosc rewelka no i jakosc plastyku tez bardzo dobra wiec moge z czystym sumieniem polecic.http://www.allegro.pl/item173278676_8w1_rowerek_jezdzik_pchacz_dzwiek_i_od_4m_ca.html

Iza kochana kazdy przedmiot ma swoich zwolennikow i przeciwnikow i kazdy ma wady i zalety.Wiec sie nie stresuj.Na pewno bedzie git :tak:
Vici Kochana ogladalam i testowalam z Frankiem ten rowerek Hauck'a no i musze Ci powiedziec ze niestety nasze maluszki jeszcze za male......:-( Franek tez wysoki ale to chodzi o utrzymanie rownowagi w pozycji pionowej bez podparcia nozek i o to ze kierownica ject dosc daleko umiejscowiona.Jesli maluszek jeszcze jest zbyt slaby,niestabilny to giba sie i zjezdza.....ale dla starszaka REWRLKA!!!!!!!!

tez sie zastanawiam nad kupnem rowerku ale nie jestem pewna czy w te wakacje nasze dzieci beda potrafiły same nim jezdzic, a do pchania to mamy taki wielki samochód tez ze sterowaniem:-)

Buba dzięki za info właśnie miałam nadzieję,że któraś widziała i coś napisze i się nie myliłam.Co do podnóżka to mężuś był chętny dorobić ale z tą kierownicą jak piszesz to do kitu.Więc odpada i tyle.
Hmmmmmm to ten drugi co pokazałam też pewnie kierownice ma za daleko i co teraz:confused: one dają na rowerek 200pln.Może my dołożymy i kupimy to co pokazałaś.Ale kal tam z kółkami widzę,że plastiki z obręczą gumową a ona się nie odkleii:confused: bo ja bym wolała całe opony gumowe.

Już znalazłam taniej bo 3w1 i kosztuje 240 :-)
Buba a jak tam koła z czego są wykonane?Nie tłucze się na chodnikach,cicho jeździ?Mam mnóstwo pytań.Opisz prosze wrażenia z jazdy na chodnikach.Jak chcesz to nawet na priwa.Bo ja już niewiem co mam wybrać:-(

rany - jakie dyskusje :)
my mamy rowerek dla kamilki po michale - tez dostal na roczek - ale taki wiekszy troche i za szybko w nim jeszcze nie pojezdzi ...

a jezeli chodzi o prezent na roczek to musze przyznac ze wcale o tym nie myslimy ... pewnie kupimy jakis drobiazg i na tym sie skonczy ... chyba ze wpadnie nam do glowy cos potrzebnego ... ale u nas to jest inaczej bo mamy mnostwo rzeczy po michale i jest z czego wybierac :)

ViciKochana opona przednia jest z dwoch rodzaii plastyku:wewnatrz gruby sztywny a na zewnatrz bardziej elastyczny.ta obrecz co widzisz na foto nie jest gumowa a taka chropowata plastykowa i to jest integralna czesc kola.Calosc bardzo solidna ale na chodniku daje czadu halasem troche :-( fajnie tym pojezdzic lokalnie tu i tam ale na dalsze wyprawy to srednio polecam.a u was przeciez pod dostatkiem plenerow wiec mysle ze cos bardziej sportowego wam potrzeba.
ale moze takie cudo wam podpasuje.No i cena dobra :tak:
http://www.allegro.pl/item174518477__super_nowosc_rowerek_wkladka_zabezpieczajaca.html
Co jest w nim dobrego to przedewszystkim ta obrecz z wkladka zabezpieczajaca(ten model ktory ja mam to tez posiada a ten ktorym piszesz ze znalazlas 3w1 wlasnie tego nie ma i dlatego nadaje sie dla starszych dzieci)Franek pomimo ze chodzi posadzony na tym rowerku bez wkladki nawet tylko siedzac w pasach lecial na boki i sie zsuwal....
A dla starszaka:http://www.allegro.pl/item175586488_rowerek_z_przyczepka_dostwa_gratis_.html

reklama
Buba ten rowerek też mam na oku ale jakoś na żaden się do końca zdecydować nie mogę:-( za duży wybór.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry