reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

trochę rzeczy mam po synku, szwagierka będzie rodzić w sierpniu więc też będzie trochę od niej, ale jak będzie upragniona dziewczynka to z miłą chęcią będę coś kupować ale czeka mnie jeszcze kupno wózka i łóżeczka bo po synku sprzedane:(

reklama
ja pod tym wzgledem nie jestem przesadna
dla synka kupilam 90% wyprawki w stanach w 4tym miesiacu ciazy
i tu uklon do aspirynki - zazdroszcze ci tych amerykanckich ciuszkow - uwielbiam !!!!
raz w roku korzystam tez z delegacji meza i robie mu mega liste, ale w tym roku anulowali mu usa i wstawili w to mliejsce kanade... a ceny nieporownywalne i zreszta chcialam "moje" sprawdzone firmy, najczesciej bralismy gap, ck, RL i oshkosh :) uwielbiam!

dla drugiego dziecka jaka zdeklarowana zakupoholiczka zbieram ciuszki pomalutku tak dla hobby od ponad roku :)
chlopiecych kupilam tylko kilka sztuk dla przyjemnosci bo mam juz synka, wiec bedzie co odziedziczyc
ale za to nazbieralam juz 2 kartony srednie ciuszkow dla dziewczynki :)
wiec jak sie okaze ze chlopak to bedzie uppppssss... tym bardziej ze tu nie ma lumpkow i ciuszki sa nowe ... nic tylko pozostanie robic tzrecie i zaciskac kciuki zeby byla pannica ;)

za to jesli chodzi o wyprawke : to nasz synek ma 2 lata i 3 m-ce wiec mamy wszystko co trzeba : poczawszy od wozka i mozeczka, przez kzreslo lezaczek, sterylizatory laktatory, i inne
tylko urzadzenie do robienia obiadkow na parze (mialam 2 i 2 w prezencie) szlag trafil... 2 byly i 2 poszly z dymem...
wiec to sobie zamowie u rodiznki na prezent, bo jets naparwde praktyczne :)
aha tak dla zmiany kupilam tez 2 kocyki : poprzednie mialam bezowe a teraz wzielam jeden w delikatnym turkusiku a drugi zolto pomaranczowy z pszczolka :)
aha i przy pierwszym dziecku nie mialam elektronicznej niani, to moze teraz sie skusze
nie wiem jeszcze, w sumie to mam tak wyczulony sluch ze nie jetsem pewna ze bedzie mi potrzebny ten sprzet... oddech dziecka slysze przez stopery w uszach ;)

dziewczyny a nie sadzicie ze to za wczas robic zakupy w sumie fajnie jest byc przygotowana ja juz tez nakupywałam ciuszków w róznych rozmiarach i pewnie jak cos tylko upatrze to odrazu nakupuje he ... juz taki urok miec bendziemy ... a planujecie juz wybór wózka kiedy chciałybyscie kupic ? przed samym porodem grudniowym prawda ? bo tak mysle i mysle

Jeżeli chodzi o mnie to ja mam wszystkie ubrania i przybory poza łóżeczkiem i wózkiem ;-) juz oglądałam...zresztą teraz chcę bardzo chłopczyka.

Ja ma wszystko po córci. Nawet wózka nie będę kupować. Jeśli będzie chłopiec to wiadomo dokupię ciuszków. Chociaż kto wie, jak wpadnę w szał zakupowa bo te dzidziusiowe rzeczy są takie piękne...

reklama
Do góry