reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rigevidon

chantal98

Fanka BB :)
Witam . Jestem 3 miesiące po porodzie (nie karmię piersią) i stosuje własnie 2 opakowanie tabletek antykoncepcyjnych dwuskładnikowych rigevidon. Podczas pierwszego opakowania miałam plamienie od 11 tabletki do 19 tabletki , następnie w przerwie 7 dniówek okres z odstawienia. Teraz podczas 2 opakowania występują chwilowe plamienia takie jednodniowe później przechodzi i znowu wraca. Tabletki przyjmuję o tej samej porze (2 razy spóźniłam się 5 h ) . Przed ciążą brałam te tabletki przez 5 lat i wszystko było ok . Czy te plamienia mogą być spowodowane ponownym akceptowaniem tabletek ?

reklama
Trudno powiedzieć. Może to jeszcze poporodowa burza hormonów.

Ja osobiście źle te tabletki tolerowałam.

Wczoraj po 2 miesiącach regularnego stosowania tych tabletek odbyłam stosunek niezabezpieczony i już schizuje żeby ciąży nie było 🙈

Eee - to nie ma szans. Plamienia nie wpływają na skuteczność tabletek.
Taki strach mi siedzi w głowie od wczoraj 🙈 . Jest to już 2 opakowanie 20 tabletka tego drugiego opakowania właśnie a i tak się boje jakoś. Jedynie co to 2 razy się spóźniłam max 5 h ale niby do 12 h może być .

Witam . Jestem 3 miesiące po porodzie (nie karmię piersią) i stosuje własnie 2 opakowanie tabletek antykoncepcyjnych dwuskładnikowych rigevidon. Podczas pierwszego opakowania miałam plamienie od 11 tabletki do 19 tabletki , następnie w przerwie 7 dniówek okres z odstawienia. Teraz podczas 2 opakowania występują chwilowe plamienia takie jednodniowe później przechodzi i znowu wraca. Tabletki przyjmuję o tej samej porze (2 razy spóźniłam się 5 h ) . Przed ciążą brałam te tabletki przez 5 lat i wszystko było ok . Czy te plamienia mogą być spowodowane ponownym akceptowaniem tabletek ?
Miałam podobnie, ale to nie była wina tabletek, tylko źle zrośniętej macicy po cc. Brałam tabletki Slinda

reklama
Do góry