reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

rezonans w ciąży, III trymestr

Ola_123

Zaciekawiona BB
Hej, czy któraś z Was miała robiony rezonans w III trymestrze ciąży? (w moim przypadku rezonans głowy) Wiem, że sam rezonans nie szkodzi dziecku, ale zastanawia mnie kwestia tak długiej pozycji leżenia na plecach, która podobno w III trym. nie jest zalecana (chyba, że da się jakoś zrobić badanie na boku
😛
). No i kwestia hałasu... Będę wdzięczna za wszelkie porady i doświadczenia
❤

reklama
Miałam w II trymestrze rezonans obu kolan. Przypuszczam, że gdybym miała go w III trymestrze wyglądałoby to tak samo. Jeśli czujesz się dobrze i zdarza Ci się leżeć na plecach, to powinno być ok. Pewnie konsultowałaś to z lekarzem, więc jeśli masz zielone światło, chyba nie trzeba się martwić.

Wiem, że długie leżenie na plecach nie jest komfortowe (i raczej niewskazane), ale dla mnie właśnie ta pozycja była najbardziej komfortowa, nawet na samej końcówce ciąży.

Miałam koło 31tc, badanie trwało koło pół godziny, bez kontrastu, ogólnie nieprzyjemnie ale do wytrzymania, hałas był owszem i mnie to martwiło ale położna powiedziała, że dziecko jest izolowane przez brzuch i płyn więc żebym się nie martwiła, córka ma dobry słuch:)

Do góry