Wczoraj dostalam od Ani pelna liste nowych redaktorow i bardzo sie ucieszylam, ze jest nas tak duzo :-)
Pare slow o mnie:
Mam dwie corki (Victorie i Annike). Mieszkam w srodkowej Szwecji od 1995 roku. W Polsce pracowalam jako polozna. W Szwecji 2 lata jako nauczyciel informatyki. Potem poszlam na studia nauczycielskie i zaraz na poczatku dostalam prace jako nauczyciel jezyka ojczystego. Od 3 lat pracuje z dziecmi uczac ich jezyka ojczystego, polskiej kultury i tradycji. Do moich obowiazkow nalezy tez pomaganie im (po polsku) w innych przedmiotach, w ktorych maja problemy (matematyka, szwedzki, angielski, nauki przyrodnicze). Duzo czasu i energii wkladam w moje wyksztalcenie. Pomimo zaawansowanego wieku /34 lata/ ;-) studiuje nastepujace przedmioty na 3 uczelniach: matematyka, szwedzki, jezyk ojczysty oraz polonistyka.
Od lutego 2000 roku prowadze nasza strone. Powstala ona w lecie 1999 roku. Byla strona grupy pl.soc.dzieci. Po paru miesiacach jej autor (Pawel) zwrocil sie do mnie z prosba o przejecie paleczki. Wtedy Nasze Dzieci mialy kilkanascie stron. Propozycje oczywiscie przyjelam. Wkrotce potem okazalo sie, ze firma goszczaca ND odmowila nam miejsca na serwerze, zmieniajac haslo do administracji... Wtedy zwrocilam sie w newsach z prosba o przygarniecie mnie... Odezwalo sie wiele powaznych firm, miedzy innymi wielkie portale proponujace wchloniecie Naszych Dzieci i prace za wynagrodzeniem. Wybralam propozycje Ani i Janka Slusarczykow. Wkrotce po tym Ania przylaczyla sie do Redakcji, przynoszac ze soba setki nowych i swiezych pomyslow. Zmienilismy wtedy design, Nasze Dzieci zostaly ozdobione rysunkami Romka :-) Nasza strona zrobila sie bardzo popularna. Jej nazwe i dobra marke zaczely wykorzystywac inne firmy. Poniewaz ciagle sie rozwijalismy, postanowilismy zmienic nazwe na BabyBoom oraz wprowadzic nowa "konstrukcje" i design, o ktore postaral sie Maz Ani i Jego firma, pomagajacy nam w sprawach technicznych. 1 czerwca 2001 roku (miesiac przed narodzinami mojej najmlodszej pociechy), nowy BabyBoom ujrzal swiatlo dzienne, wzbudzajac wielkie zainteresowanie i podziw. Faktem jest jednak, ze gdyby nie Wy, tkwilabym pewnie na poziomie tych kilkunasty stron, ktore dostalam od Pawla.
Dlatego zalezy mi szczegolnie na
dobrej wspolpracy z Wami i stalym kontakcie. Chcialabym, abyscie sie zastanowili o co mozna BB wzbogacic - wszelkie pomysly mile widziane!
A teraz
sprawy techniczne:
Kontakt ze mna:
magda@babyboom.pl
Kontakt ze mna i z Ania:
redakcja@babyboom.pl
Artykuly i ewentualna dyskusje na ich temat prosze przysylac na adres:
teksty@babyboom.pl
Moj telefon domowy (z kierunkowym z Polski): 0046 281 30327.
Pozdrawiam Wszystkich bardzo goraco!
:lol:
Magda Busk