reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ratunku

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
kiedy masz następną miesiączkę , ale ciąży na pewno nie ma jak miałaś wcześniej okres i sex był podczas okresu , test się robi w dniu planowanej kolejnej miesiączki
Ciąża ze współżycia w trakcie okresu jak najbardziej jest możliwa. Proszę nie wprowadzać w błąd. Jeżeli owulacja wystąpi zaraz po zakończeniu krwawienia, a jest to możliwe, a współżycie było 3-5 dni przed owulacją to plemniki mają jak najbardziej szansę przetrwać w drogach rodnych i zapłodnić komórkę jajową.

Droga autorko, jeżeli uprawiasz sex bez zabezpieczenia to jak najbardziej możesz być w ciąży. Stosunek przerywany to żadna metoda antykoncepcji. Plemniki znajdują się również w preejakulacie.
Co do objawów to nie są one objawami ciąży, te pojawiają się po implantacji wraz z hormonem ciążowym, ten z kolei spowodował by, iż test byłby pozytywny. Nie mniej jednak powtórz test w dniu spodziewanej miesiączki jeżeli nie nadejdzie.

Ostatnia edycja:
reklama
Myślę, że nie jesteś w ciąży. No chyba, że drugi stosunek był w okresie owulacji. Jednak na objawy jest zbyt wcześnie.
Jeśli tak reagujesz na możliwa ciążę, to zacznij się zabezpieczać. Stosunek przerywany to żadna metoda i prędzej czy później w ciążę zajdziesz.
Ja zazwyczaj Mam tak 2-3 czyli sam początek
no to zrób test z krwi 28 stycznia i na pewno już wykryje ciążę ewentualną

Zgadzam się stosunek przerywany to nie sposób na zabezpieczenie się przed nie chcianą ciążą , ja mam synka ze stosunku przerywanego , więć jak nie chcesz mieć teraz dzieci to używajcie prezerwatywy

U mnie sex to konieczność. Nie mam wgl ochoty. Właśnie przez strach przed ciąża. Teraz to nie jest dobry czas. A te objawy mnie tak przestraszyły że uświadomiła. Sobie ze naprawdę teraz to nie chciałabym

U mnie sex to konieczność. Nie mam wgl ochoty. Właśnie przez strach przed ciąża. Teraz to nie jest dobry czas. A te objawy mnie tak przestraszyły że uświadomiła. Sobie ze naprawdę teraz to nie chciałabym
To tym bardziej nie rozumiem tego, że się nie zabezpieczasz. Sama sobie przeczysz. Sex nigdy nie powinien być koniecznością. Kiedy zaszłam w ciążę czułam się normalnie jak na miesiączkę. Objawy zaczęły sie około 6 tygodnia.
Poczekaj do miesiączki i zrób test. Jeśli nie wytrzymasz to na krew.

To tym bardziej nie rozumiem tego, że się nie zabezpieczasz. Sama sobie przeczysz. Sex nigdy nie powinien być koniecznością. Kiedy zaszłam w ciążę czułam się normalnie jak na miesiączkę. Objawy zaczęły sie około 6 tygodnia.
Poczekaj do miesiączki i zrób test. Jeśli nie wytrzymasz to na krew.
Maz tak chce

Wiesz co, przepraszam Cię za szczerość. Ale współżycie to akt dwojga ludzi i chyba powinniście ustalić jakiś kompromis odpowiadający wam obojgu. A nie stresować się niechcianą ciąża bo "mąż nie chce się zabezpieczać". Jak nie chce się zabezpieczać to niech nie uprawia seksu.
Poza tym, jeżeli nie chcecie prezerwatywy, możecie zdecydować się na inne środki. Pigułki, spiralę...

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry