reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

Ja mam zalecenia żeby kąpać codziennie...Młodego też tak kąpałam...zresztą Malwinka uwielbia się kąpać...zobaczymy co powie pediatra bo malutka ma wysypkę która spędza mi sen z powiek...boje się że to skaza lub AZS...
Anapi czym się objawia trądzik niemowlęcy, jak go rozpoznać?

reklama
Misialina Tradzik wystepuje tylko na twarzy. Sa rozne rodzaje, w wiekszosci niegrozne. Moj ma czerwone krostki (niektore bialawe) glownie na policzkach.

ironia ja kapałam Julke w ciekłej parafinie, co prawda była troszke starsza, ale mysle ze parafina nie zaszkodzi takiemu bączkowi. Poza tym fajna skórka jest gdy do kapieli doda sie kilka kropelek oliwy z oliwek.
Co do kolek to mam pytanie ile podajecie kropelek sab simplex dzieciaczkom. Na razie pytam troszke na wyrost bo u moich nie jestem pewna czy maja te kolki, ale czasem wlasnie tak marudza i pręzą sie.

U nas do kąpanka emolium na razie sie sprawdza i skórka cudna, tylko troszkę pare dni schodziła z dłoni i stópek poza tym ok, ale już się obawiam jak pisała aestima że problem może pojawić się później :szok:

Koleczki to u nas temat spędzający nam sen z powiek, jak juz wspominałam na innym watku Hanulcia dostała pierwszego ataku w 12 dobie życia i krzyczała (bo płaczem tego nazwac nie można) chyba z 4h aż pojechaliśmy na IP, bo nie wiedzieliśmy o co chodzi. Oczywiście lekarz nas olał i powiedział że nic małej nie jest. Potem połozna poleciła nam espumisam + lakcid, ale kupy były dalej mega zielone i płacz przeraźliwy wieczorami a w ciągu dniu tez marudzenie, prężenie itp. W 17 dobie udaliśmy się do pediatry i dr zaleciła colinex (kropelki)+debridat (chyba probiotyk) +plantex duo (herbatka koperkowa)+ czopki w razie potrzeby.
Hania od piątku je przyjmuje i jakoś poprawy gigantycznej nie ma, ale udaje nam sie ją jakoś opanować żeby nie było tak przeraźliwego krzyku, za to ciągle termofor, noszenie, przytulanie, leki itp
Jutro dostaniemy sabsimplex i czekam jak na zbawienie - biedne te nasze dzieciaczki tak musza cierpieć, a my przy nich :-(
Jeśli to ma trwać pare miesięcy to trafimy do wariatkowa...

reklama
Icak współczuję i przytulam Cię i Hanię. :-). Moja Julinka .....odpukać....grzeczna i raczej się mocno pręży i przebiera nogami i marudzi niż placze.
Ale krople Sab Simplex są rewelacyjne. Mam nadzieję, że Wam pomogą. Daj znać!

Do góry