reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ratowanie laktacji system sns

Juliaf20

Zaciekawiona BB
Dziewczyny, mój synek ma 4 miesiące
Karmiłam piersią tylko miesiąc, synek miał problemy z wędzidełkiem, słabo ssał i się strasznie denerwował przy piersi. Od 3 miesięcy jesteśmy kpi, ale mleka jest coraz mniej, cały czas dokarmiamy mm. To już chyba moja ostatnia Deska ratunku, czy któraś z was próbowała ten system sns ? Polecacie ?

Załączniki

• Screenshot_20241123_221557_Google.jpg
    Screenshot_20241123_221557_Google.jpg
    145 KB · Wyświetleń: 69
reklama
Osobiście go nie stosowałam, ale widziałam w szpitalu jak to robili i sie sprawdziło. Dlaczego tracisz mleko? Masz możliwość regularnie ściągać? Wspierasz sie femal.tikerem, odpowiednio sie odżywiasz, dostawiasz czasem dziecko do piersi, aby złapało czy oblizalo sutek? Moim zdaniem wina jest mam, bo dziecko dłużej trawi takie mleko i rzadziej karmisz. I butelką, bo nie wymaga by dziecko tak intensywnie pracowało. Technika ssania butelki różni sie od ssania piersi. To też sprawia dziecku kłopot, bo musi sie na pierś przestawić. Poza tym możesz spróbować butelki że smoczkiem calma. On jest skonstruowany na podobieństwo piersi i może być ogniwem pomiędzy. Z niego mleko samo nie leci. Trzeba go zassać podobnie jak pierś, by mleko leciało. Żeby dziecku ułatwić możesz też popracować piersią do momentu aż mleko zacznie lecieć i dopiero dostawić dziecko. To pomaga mu łatwiej uchwycić pierś.
Dasz radę, tylko sie nie zniechęcaj. Laktację rozkręcałem niezliczoną ilość razy. To jest do zrobienia, tylko wymaga samozaparcia i regularnej pracy. Żeby rozkręcić laktację dobrze potrzebujesz ok 7 dni, żeby ją ograniczyć, wystarcza 2-3 dni nieregularnej pracy niestety. Tak więc pracuj. To sie może udac

Do góry