reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Rajstopy uciskowe żylaki

Stelle

Fanka BB :)
Cześć dziewczyny 😊 niedawno weszłam w II trymestr ciąży i mam zalecone rajstopy uciskowe drugiego stopnia od chirurga naczyniowego ze względu na żylaki 🙄 trochę zwlekałam z decyzją o zakupie i w sumie nadal nie wiem na jakie wyroby się zdecydowac... raczej tylko rajstopy wchodzą w grę, pończochy odpadają ponieważ mam też żylaki dość wysoko na udzie i ten silikonowy pasek mógłby mnie tam uciskać.
Czy któraś z Was nosiła w ciąży takie rajstopy uciskowe? Jaką firmę polecacie? Przedział cenowy jest spory... Bo Pani Teresa kosztuje około 170zl, a inne nawet ponad 300 😱

reklama
Idz do sklepu medycznego. Tam ci doradza i powiedza, jak i kiedy masz sie zmierzyc, zeby dobrac odpowiedni rozmiar.
Wiem, ale każdy sklep medyczny ma podpisana umowę z innym przedstawicielem. Wiadomo, że będą polecać to co mają na sklepie 😊
Myslalam że tutaj typowo z polecenia czegoś się dowiem 🤭😊

Są specjalne rajstopy uciskowe dla kobiet w ciąży z wysokim pasem co nie upina brzucha. Bardzo je lubiłam. Najlepiej by Cię pomierzyli w sklepie medycznym by wybrać odpowiedni rozmiar + zapas na kolejne tygodnie rosnącego brzuszka . Firmą bym się nie sugerowała aż tak, ważne by rozmiar był dobrze dobrany.

Są specjalne rajstopy uciskowe dla kobiet w ciąży z wysokim pasem co nie upina brzucha. Bardzo je lubiłam. Najlepiej by Cię pomierzyli w sklepie medycznym by wybrać odpowiedni rozmiar + zapas na kolejne tygodnie rosnącego brzuszka . Firmą bym się nie sugerowała aż tak, ważne by rozmiar był dobrze dobrany.
A pamiętasz jakiej firmy były Twoje? 🤭

Takie , mnie mierzyli w sklepie ale aż do porodu były dobre bo ten pas na brzuchu był rozciągliwy i nie uciskał mnie nawet pod koniec ciąży. Tylko założyć było je trudno i tylko rano szło to w miarę bo jak je sciaglam i chciała w ciągu dnia ubrać drugi raz to masakra była 🫣 Na wizyty do gina nie zakładałam bo wiedziałam że bym ich potem nie założyła po badaniu.

Załączniki

• Screenshot_2024-12-02-22-49-01-92_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2024-12-02-22-49-01-92_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    110,3 KB · Wyświetleń: 39
I tam jest chyba opcja z odkrytymi palcami więc teraz bym takie kupiła bo mi się od ciągłego noszenia rozdarły na palcu i oczko poszło i nie fajnie to wyglądało a już nie chciałam kolejnych kupować na końcówce ciąży.

Cześć dziewczyny 😊 niedawno weszłam w II trymestr ciąży i mam zalecone rajstopy uciskowe drugiego stopnia od chirurga naczyniowego ze względu na żylaki 🙄 trochę zwlekałam z decyzją o zakupie i w sumie nadal nie wiem na jakie wyroby się zdecydowac... raczej tylko rajstopy wchodzą w grę, pończochy odpadają ponieważ mam też żylaki dość wysoko na udzie i ten silikonowy pasek mógłby mnie tam uciskać.
Czy któraś z Was nosiła w ciąży takie rajstopy uciskowe? Jaką firmę polecacie? Przedział cenowy jest spory... Bo Pani Teresa kosztuje około 170zl, a inne nawet ponad 300 😱
A mnie chirurg naczyniowy jak i ginekolog kategorycznie zabronili kupować rajstopy. Tylko ponczowy uciskowe,bo nie uciskaja na brzuch. I to 1 stopnia. Nie kupuj z allegro, ja kupiłam w swoim rozmiarze na szybko a mi spadają. 🙈 A w drugiej ciąży nosiłam podkolanówki uciskowe, teraz w trzeciej ponczochy. Mam zylaki na lydkach i zylaki sromu, właśnie też wysoko na udzie. Napisze tak: po porodzie zniknie. :-)

reklama
A mnie chirurg naczyniowy jak i ginekolog kategorycznie zabronili kupować rajstopy. Tylko ponczowy uciskowe,bo nie uciskaja na brzuch. I to 1 stopnia. Nie kupuj z allegro, ja kupiłam w swoim rozmiarze na szybko a mi spadają. 🙈 A w drugiej ciąży nosiłam podkolanówki uciskowe, teraz w trzeciej ponczochy. Mam zylaki na lydkach i zylaki sromu, właśnie też wysoko na udzie. Napisze tak: po porodzie zniknie. :-)
Co za bzdury , nic nie zniknie. Po każdej ciąży u mnie robiły się gorsze. Są rajstopy uciskowe dla kobiet w ciąży. Pończochy mnie strasznie uciskały w udach i po kilku godzinach noszenia okropnie to wyglądało np w jeansach. A miałam dobrze dobrane do obwodów nóg. Nosiłam za to rajstopy dla kobiet w ciąży i polecam.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry