Użytkuję wózek już ponad 7 miesięcy i jestem bardzo z niego zadowolona. Szukaliśmy wózka, do którego można wpiąć fotelik maxi-cosi. Ponadto musiał mieć duże pompowane koła, gdyż mieszkamy na górkowatym terenie i chodzimy na długie spacery. Gondolę używaliśmy przez pół roku, bo moje dziecko jest zbyt ciekawe świata i nie chce podróżować na leżąco. Zaczęła wystawiać ręce górą i próbowała siadać, więc uznaliśmy, że czas na zmianę.
Plusy wózka:
-Idealnie się prowadzi, nawet jedną ręką, jest niezwykle zwrotny
-Nadaje się na każdy teren, ma duże pompowane koła- ja z braku windy wjeżdżam nim nawet po schodach-nie wyobrażam sobie nieść żadnego wózka z dzieciakiem w środku.
-Hamulec ręczny w rączce jest przydatny przy schodzeniu z górki bądź 'na światłach'
-Wygodna walcowata rączka z regulowana wysokością
-Jest stosunkowo lekki jak na swoją wielkość
-Naprawdę duża spacerówka
-Spacerówka składa się jako jedna całość, nawet gdy zamontowaliśmy 'reducet'-wkładkę do siedziska (w innych, niby mniejszych po złożeniu wózkach, osobno jest podwozie z kółkami i osobno siedzisko, więc de facto zajmują one więcej miejsca)
-Śpiwór jest tak ciepły, że nie potrzeba już żadnego koca
-Wypinany kosz na zakupy
-Dobrze zamortyzowany
Wady:
-Jak każdy trójkołowiec, zajmuje więcej miejsca w bagażniku niż czterokołowy- (łatwo wypinają się koła-aczkolwiek nie korzystam z tej oopcji)
-Jak większość wózków typu travel system ma cięższą spacerówkę niż parasolka
-Siedzisko nie rozkłada się zupełnie na płasko
Moim zdaniem przy wyborze wózka trzeba się przede wszystkim kierować tym, gdzie będziemy jeździć, czy korzystamy z komunikacji miejskiej, czy samochodu. (Wielkość bagażnika) No bo po co komu terenowy wózek do jeżdżenia tylko po galeriach handlowych. Trzeba wziąć pod uwagę również wagę, jeśli nie korzysta się z windy.