reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Quinny Speedi

Witam, posiadam wóżek QUINNY SPEEDI SX - i proszę o pomoc, może to głupie ale nie potrafię złożyć stelaża wózka...czytam , iż to proste wystarczy nacisnąć guzik, ...ale jaki? te dwa małe szafe guziczki które służą do nakładania/zdejmowania nakładek na poszczególne gondolę/fotelik/spacerówkę ??
pomocy

reklama
[
To zescie mnie zaskoczyly, a juz bylam zdecydowana na ten wozek.

Do dziewczyn zadowolonych z uzytkowania: czy brak pałąka jest zbyt duza wada tego wozka?

Żadna bo co widze ten wózek to każy ma dokupiony pałąk uniwersalny , sama mam maclarena który go nie miał i sobie dokupiłam . żaden problem:tak:
Chyba nie ma poprostu wózka idealnego co komu pasi i tyle nie ma się co zniechęcac po jednym poście kogo,ś komu akurat wózek nie pasi;-)

ja także jestem bardzo zadowolona z tego wózka.
brak umiejętności korzystania z niego może faktycznie spowodowac pewien znaczący dyskomfort.
Mam cały kąplet tj, gondola, spacerówka ze śpiworem ( nie rozumiem problemu "otwartości wózka"), torba i fotelik do samochodu, który można dopiąć do konstrukcji. U nas bardzo sie to przydalo. Poza tym tak jak któras tu pisała wcześniej, las, pola, piasek... nie ma problemu z poruszaniem sie. Byłam z dwuletnim synem nad morzem i sprawdził się idealnie. Żadnego problemu z jazda po piasku.

Witam, posiadam wóżek QUINNY SPEEDI SX - i proszę o pomoc, może to głupie ale nie potrafię złożyć stelaża wózka...czytam , iż to proste wystarczy nacisnąć guzik, ...ale jaki? te dwa małe szafe guziczki które służą do nakładania/zdejmowania nakładek na poszczególne gondolę/fotelik/spacerówkę ??
pomocy

Nie, musisz nacisnąć taki duży szary guzik na rączce. Znajduje się pod napisem quinny.

Co do wózka, to ja jestem z niego bardzo zadowolona. Dla malutkiego dziecka można dokupić wkładkę, żeby się nie zsuwało. Pałąk to też nie problem, bo można sobie dokupić uniwersalny.

ja używałam wóżka "mikrus alu sprint" jest to podróbka "mutsy" i jest o wiele tańszy,gondolę miał w porównaniu do innych wózków dużą i głęboką,spacerówka też była ok,długi podnóżek i dość głebokie siedzisko,następnym wózkiem który mogę polecić to "atlantic espiro" jest świetny,korzystałam ze spacerówki i był to najlepszy z możliych wózków jakich miałam a miałam ich 14mój 3 letni synek się w nim mieścił zpodniesionym podnóżkiem.sprzedałam go bo napaliłam się na x-landera x-run czego żałuję,bo ten jest poprostu porażką,teraz kupiłam quinny speedi,jeszcze go nie dostałam ale sie okarze...troche wiem na temat wózków,bo miałam ich sporo,niestety tak jest jak ie nie moze dobrac odpowiedniego wózka

Użytkuję wózek już ponad 7 miesięcy i jestem bardzo z niego zadowolona. Szukaliśmy wózka, do którego można wpiąć fotelik maxi-cosi. Ponadto musiał mieć duże pompowane koła, gdyż mieszkamy na górkowatym terenie i chodzimy na długie spacery. Gondolę używaliśmy przez pół roku, bo moje dziecko jest zbyt ciekawe świata i nie chce podróżować na leżąco. Zaczęła wystawiać ręce górą i próbowała siadać, więc uznaliśmy, że czas na zmianę.
Plusy wózka:
-Idealnie się prowadzi, nawet jedną ręką, jest niezwykle zwrotny
-Nadaje się na każdy teren, ma duże pompowane koła- ja z braku windy wjeżdżam nim nawet po schodach-nie wyobrażam sobie nieść żadnego wózka z dzieciakiem w środku.
-Hamulec ręczny w rączce jest przydatny przy schodzeniu z górki bądź 'na światłach'
-Wygodna walcowata rączka z regulowana wysokością
-Jest stosunkowo lekki jak na swoją wielkość
-Naprawdę duża spacerówka
-Spacerówka składa się jako jedna całość, nawet gdy zamontowaliśmy 'reducet'-wkładkę do siedziska (w innych, niby mniejszych po złożeniu wózkach, osobno jest podwozie z kółkami i osobno siedzisko, więc de facto zajmują one więcej miejsca)
-Śpiwór jest tak ciepły, że nie potrzeba już żadnego koca
-Wypinany kosz na zakupy
-Dobrze zamortyzowany

Wady:
-Jak każdy trójkołowiec, zajmuje więcej miejsca w bagażniku niż czterokołowy- (łatwo wypinają się koła-aczkolwiek nie korzystam z tej oopcji)
-Jak większość wózków typu travel system ma cięższą spacerówkę niż parasolka
-Siedzisko nie rozkłada się zupełnie na płasko

Moim zdaniem przy wyborze wózka trzeba się przede wszystkim kierować tym, gdzie będziemy jeździć, czy korzystamy z komunikacji miejskiej, czy samochodu. (Wielkość bagażnika) No bo po co komu terenowy wózek do jeżdżenia tylko po galeriach handlowych. Trzeba wziąć pod uwagę również wagę, jeśli nie korzysta się z windy.

Dziewczyny użytkujące Quinny Speedi

Podejrzewam, że nie można przekładać siedziska przodem/tyłem do kierunku jazdy (chyba, że się mylę)? Czy jest to dla Was duży problem?

reklama
Do góry