reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytanie odnośnie leku

Prymulkax

Fanka BB :)
Witam wszystkich. Proszę o opinie dotyczące brania leku bromergon . Czy któraś z was brała? Jakie dawki? Czy mialyscie skutki uboczne?

reklama
reklama
@Prymulkax ja brałam po porodzie, jak córka zmarła i trzeba było zatrzymać laktację. Nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych, zresztą człowiek i tak był skoncentrowany tylko na bólu po stracie. To było już prawie 8 lat temu, ale pamiętam, że jeszcze w szpitalu dali mi pół tabletki, a potem w domu brałam całą. Nie pamiętam jak długo, natomiast pamiętam, że jak odstawiłam to laktacja wróciła i zaczęłam to znowu brać i znowu bez skutków ubocznych

@Prymulkax No to tutaj z nim się jednak nie zgodzę, bo z badań naukowych jasno wynika, że dostinex ma mniejsze ryzyko efektów ubocznych i są one łagodniejsze, szczególnie mdłości i wymioty zdarzają się około dwukrotnie rzadziej.
źródło: Link do: Cabergoline versus bromocriptine in the treatment of hyperprolactinemia: a systematic review of randomized controlled trials and meta-analysis - PubMed Health - National Library of Medicine - PubMed Health
Ale tak jak pisałam to jest decyzja którą musi podjąć lekarz, który Cię zna i przebada. Jeśli nie ufasz temu, który w tej chwili Cię leczy to najlepszym rozwiązaniem będzie konsultacja z innym lekarzem.

Do góry