zatroskanamama
Początkująca w BB
Moja wie co to koło i trójkąt. No i wrzuca do tego worka jeszcze serce ;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wielkie dzięki za odpowiedzi maks_olo, zyta i zatroskanamama Były bardzo pomocne!
Mam jeszcze pytanie odnośnie rozpoznawania przez dwulatka kształtów - czy rozpoznaje jakieś? Czy potrafi je nazwać? Czy wie co to trójkąt, kwadrat lub koło? Czy gdyby pokazać mu kwadrat i poprosić, żeby znalazł inny kwadrat wśród jakichś przedmiotów, to sobie poradzi czy raczej to jeszcze o wiele za wcześnie na takie wyczyny?
Witam serdecznie.
Moja prawie 2,5 letnia córeczka rozpoznaje trójkąt i koło. Przy kwadracie i prostokącie się zniechęca i nie odróżnia ich zupełnie.Czasami wskaże jej poprawnie,ale można to uznac za przypadek
A jeśli chodzi o rysunki to w wieku 2 lat malowała tak...
Zobacz załącznik 295105Zobacz załącznik 295106
A to maluneczek sprzed około 3 tygodni.
Zobacz załącznik 295107
Myśle, że malując "kotka" sygerowała sie rysunkiem DINA z logo znajdującym na kartce, ale i tak uważam, ze ładnie sobie poradziła.