reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

Ewe nic sdię ni przejmuj - mój maż też wypdła z wózka i nic mu nie jest (chociaż czasme w to watpie hehe) - takze jak widzisz kazdemu sie to zdaza- jeśli mogę ci coś podpowiedzieć - to ja kłądę za małą jasiek - tak zeby ją odgradzał od krawędzi łóżka - wtedy mam pewnosć ż enie spadnie - ale moja sie jeszcze nie umie obracac na brzuszke - a twoja już pewnie umie - ale raczej przez jaśka się nie przeturlika....

Co do owijanie w kocyk - to od miesiaca owijam mała kockiem, daję jej smoka, kłade na łowę pieluszkę, biorę na rąckzi i w 5-10 minut mała uspia (zazwyczaj bez wrzasków). Takze owijanie kocykiem to super sprawa - jak się bardzo rzyca to jej wyciagam rączk i wtedy jest ok. Jedyny problem to suszarka bo śpi przy włączonej - tak sie jej
W ogóle to mi sie dziecko samo "ustawiło". Wstaje okło 8 ( niestety), spi od 10 do 12.00 potem krótka drzemka około 14.00 (jakieś 15 do 45 minut) potem śpi od 16.00-18.00 lub od 17.00 do 19.00 ale wole ten pierwszy wariant bo wtedy mi ładnie zapupia po kapieli o 20.30 i nie urzadza brewerii. Spi w łózeczku (stosunkowo szybko się nauczyła) i przestała przesypiac noce - karmię ją o 12.00 a potem różnie - ale przeważnie 3, 5.50 i 8 a czasem o 2, 4, 6 a czasem o 5 i dopiero i 8 (gdzie te czasy co mi przesypiała no :(:()

reklama
no coz chyba nie znajdzie sie tu mama bez tego schiza, a wiec wsio ...w normie

gluszek a jak to owijasz w kocyk?na "cukiereczka"?tak jak noworodka?

Głuszek ładnie Marysia złapała rytm :-) Niestety moja Amelka gdzieś w tym wieku co twoja przestała przesypiać noce, wydaje mi się że więcej rosną i są głodne.
Teraz jest już lepiej, powoli zaczyna wracać do starego rytmu, jak narazie znowu przesypia karmienie o 23,00 i budzi się o 2,00 w nocy, potem o 4,00 i o 7,00 . Bardzo marzy mi się, żeby przespała karmienie o 2,00 w nocy

wiedziła,m że jak ją pochwalę to sie porobi :confused: :confused: :no: :no: Od dwóch dni w ogóle nie ma rytmu ...
A noce to mi juz dawno przestała przesypiać - czasem ją i 5 razy karmiłąm - teraz tak około 3 -ale ostatnie 2 noce koszmar!!!! Juz pisałm o tym na innym watku.... jak tak dakej pójdzie to is.e wykończę - mam nadzieję ze to chwilowe.
tamarunia co do owijania to tak ja najczęściej owijam (albo drugi sposób to zawijam też łapki do środka)

reklama
Do góry