reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

A+t
szwagierka (ma 3 dzieci) - wszystkie miały kolki - wybróbowywała takie sposoby:
  • masaz brzuszka
    ruszanie nóżkami - takie okrężne ruchy - jak do zabki (chodzi o styl pływacki) - kolanka do brzuszka
    herbatka koperkowa

Moze coś z tych rzeczy u ciebie zadziała. powodzenia

reklama
a+t+a może rzeczywiście coś w twojej diecie nie tak. Sama nie wiem... Akurat nie mam z tym problemów.
Jesli chodzi o bolące brodawki to wiem coś na ten temat :) Miałam w szpitalu i myślałam, że nie wytrzymam, ale kupiłam sobie te nakładki silikonowe i już nawet nie próbuję karmić bez nich. Mała je toleruje i jest ok. Dobrze się najada.

a ja musiałam odłożyć osłonki silikonowe - chyba mam za małe brodawki i zbyt dużo powietrza gromadzi się w nich ( tak mi się wydaje, bo jak je zaczęłam stosować to mały wył mi z powodu kolki przez całą sobotę i niedzielę - od poniedziałku nie używam ich i jak na razie jest spokój)
na razie karmię Mirka z lewej piersi a z prawej odciągam ( ale ręcznie - odciągaczem mnie boli :() za ok 2 dni juz powinno mi się wygoić i będę mogła do karmienia dorzucić prawą pierś

trini - a co u ciebie?? jak się czujesz?? jak Ania??

gosiek ja czuję się bardzo dobrze. Naprawdę aż mnie to dziwi, że tak szybko doszłam do siebie. Ania jest grzeczna. W nocy czasami śpi 4-5 godzin, także jestem mniej więcej wyspana :) W dzień ma swoje dłuższe i krótsze drzemki. Ładnie je i ogólnie ma się dobrze :)

UFfffffffffffff przyszli ze spaceru, nakarmiłam i mała dalej śpi.
U mnie mała budzi się zazwyczaj ok 3 w nocy je i od razu zasypia a potem o 6 - 7 rano je i zasypia. I tak śpimy do 10.00 ;) a ktoś mi powiedział że przy dzieciach nie ma spania :laugh: Widać AMelka wdała się w mamę i tatę.
Na szczęście nie mamy żadnej kolki, współczuję Ci a+t, ostatnio zjadłam ananasa i trochę się bałam ale jest ok. Zaraz zjem sobie obiadek, pomaluję się i wybieramy się na spacerek :)

mam pytanie do tych dziewczyn, których dzidzie nie mają kolek - czy jestescie na diecie? Jak jecie - które z produktów odrzuciłyście. bardzo mnie to ciekawi

Głuszek, ja jem prawie normalnie. Wiadomo, że nie jem pieczonego i smażonego. Jogurty, sery i inny nabiał jem normalne, wędliny (chude) soki a nawet zjadłam ostatnio ananasa z puszki. Jak narazie jest ok i mam nadzieję że tak już zostanie. Wiadomo, że każdy nowy produkt w jeden dzień zjem bardzo mało, jak nic się nie dzieje to na następny dzień jem w takich samych ilościach co zwykle.
Ale z apetytem po ciąży u mnie i tak jest marnie, czyli nie ma prawie wcale. Co akurat mnie nie smuci, bo zostało mi jeszcze z tych nieszczęsnych 20 kg - 8 kg do zrzucenie :p . Moża taka dietka wspomorze powrót do wagi sprzed ciąży :)

reklama
trini - wszystkie Anie są super :D :D :D :D :D :D :D
a mój Mirek w nocy ładnie śpi - tzn. idze spać po kąpieli -około 8 - 9 i budzi sie o 12 - 1, 3 - 4, 5- 6 - wstaje na zmianę pieluch i cyca i potem zaraz znowu idzie spać - około 3-4 biorę go do siebie do łóżka i śpi z nami - no i jak rano wstaje o 5:00 - to daję mu cyca na leżącą ( nauczyłam się dopiero niedawno)
niestety w dzień rozrabia jak Romek jest w pracy i Ania w szkole - oj - wtedy to wyje :p - po prostu wykorzystuje mamusię i korzysta z okazji do noszenia na rączkach.

a ja się ostatnio zbuntowałam i wczoraj powiedziałam - dosyć kurczakom - wczoraj zjadłam pyszny duszony schabik z marchewką i ryżem - mniam

Do góry