reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Puste jajo płodowe-wyniki badań

Ja miałam zabieg 4 dni temu.Ale już od ponad tygodnia wiedziałam,że poronię.
Nie krwawię już.Na drugi dzień bolały mnie nogi w pachwinach,stąd wiem,że całe znieczulenie zeszło i nie odczuwałam żadnych bóli wewnątrz.
Lekarka na obchodzie kazała mi wrócić do tabletek antykoncepcyjnych.Przytaknęłam,bo mnie nie słuchała.Oszalała.W życiu nie wezmę już ani jednej.Kazała mi odczekać 2 miesiące.
Póki co nie planuję dziecka.Chcę się lepiej przygotować.Fizycznie i psychicznie.
Zaniedbałam się oddając cały swój czas córeczce.

Dziękuję Wam za każdą wypowiedź.

reklama
Ja tez jestem po ciazy z pustym jajem.
Ponoć ciężko by doszło po raz drugi do takiej sytuacji.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171]
Lenka 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 25t6d [emoji594]

Też dotarłam do takich informacji.To bardzo pocieszające.Aczkolwiek jak usłyszałam na usg,że nic się nie rozwija-był to dla mnie szok,bo nigdy wcześniej nie spotkałam się z czmyś takim...
Do tej ciąży podeszłam inaczej-postanowiłam cieszyć się nią od pierwszego dnia.
I dostałam pstryczka w nos.

W 30.06 miałam wyłyżeczkowaną macice z powodu pustego jaja płodowego. Był to 9w3d. Za 3tyg mam dzwonic po wyniki badan histopatologicznych. Nic wiecej do badania u mnie nie brali :(
Ginekolog kazał mi brać kwas foliowy ponoc odpowiada za podzial komorek co czesto jest przyczyna pustego jaja (tak mowil)

Ja miałam 21.06 i czekam nadal na wyniki.Jednak jak dziewczyny pisały nie powinnam oczekiwać nie wiadomo czego...

Mnie pobrali śluz z nosa i ze skóry w pachwinie.Lekarka powiedziała mi,że od każdego kto zostaje w szpitalu takie coś muszą pobrać.Chodziło o bakterię MRSA i jeśli będę miała pozytywny wynik to mój lekarz rodzinny skontaktuje się ze mną i zaleci mi leki.Ale obeszło się bez tego.

Miałyście badania kontrolne po zabiegu?

Mysiaka92 widzę,że masz już Dzieciątko.Ja też mam już Córeczkę.Miałaś problemy z zajściem w ciążę?
Pytając lekarza-wkoło jak mantrę powtarzała,że mam się zabezpieczać przez 2 cykle.Najlepiej gdybym wróciła do tabletek,które brałam.Nie wrócę do nich,bo źle się czułam po nich i chyba nie chcę kolejnych.Na pytania o ewentualne powikłania wydawała się być głucha i powiedziała,że zabieg wszystko przywrócił do normy.Zastanawiam się co dalej.Czy mogą być powikłania.Problemy z zajściem w kolejną ciążę.Do tej pory w pierwszym cyklu udawało nam się począć dzieciątko.
Gdy zapytałam o wizytę kontrolną,powiedziała,że nie ma takiej potrzeby,jeśli będę czuła się dobrze.

Dziękuję za odpowiedź.
Hm... póki co nie w głowie mi,bo rzeczywiście chcę fizycznie i psychicznie nastawić się na kolejną ciążę,jednak obawiam się problemów w przyszłości.

Timea nie mialam problemu z zajsciem. W styczniu odstawiłam tabletki a w marcu po @ zaszlam w ciaze. Problem mialam z donoszeniem bo synek z 33tc jest.

Słyszałam ze po zabiegu/poronieniu latwiej zajsc w ciaze nawet te mnoga ;-)

Ja jestem 17 dni po zabiegu a wyników jak nie było tak nie ma.
Jednak kilka dni temu zaczęłam odczuwać owulację,więc cieszę się,że wszystko idzie dawnym torem i regularnie jak w szwajcarskim zegarku.
Mimo wszystko zamierzam zaczekać kilka cykli.
W głowie jeszcze trzeba trochę poukładać.
Mysiaka92 daj znak jak po wizycie u lekarza.Z góry dziękuję.

reklama
Do góry