reklama
Aniqa1
Fanka BB :)
Tez mialam w ciazy z corka takie pstrykanie. Zawsze wydawalo mi sie, ze to Malej kosteczki w stawach strzelaja, bo to zawsze podczas ruchow dziecka bylo. Teraz jestem w 35 tygodniu i generalnie jeszcze takie pstrykanie sie nie pojawiło, ale moze pewnie jeszcze sie pojawic.
Aniqa1
Swoją drogą widzę autorko juz ktorys Twoj post w podobnym tonie i tak jak napisalas - nie fiksuj Jeszcze ponad miesiac zostal do porodu, zrelaksuj sie, odpoczywaj ile sie da i nie panikuj jak się rzeczywiscie zacznie poród raczej tego nie przeoczysz i jak kazda z nas dasz radę!Mam dzisiaj jakaś potrzebę ciszy.i tak sobie leżę w zupelnej ciszy aż nagle podczas ruchu dziecka usłyszałam takie jakby kliknięcie. Nie wiem jak to nazwać jakby strzelenie paznokciem o paznokieć.
Cichutko, raczej przy grającym TV bym tego nie usłyszała.
Podobno takie coś dzieje się przy przebiciu pęcherza z wodami płodowymi. Zalozylam wkładkę i niby czuję mokro ale wkładka sucha (albo tak dobrze wciągnęła)
Wydaje mi się że słyszałam takie coś jeszcze raz ale już chyba fiksuje.
Mam dzisiaj 35 tydzien. Jak długo po czymś takim odeszlyby mi wody?
Passtelova
O, dokładnie wiem o jaki dźwięk Ci chodzi. Też to słyszałam kilkukrotnie. Na początku, kilka tygodni temu myślałam, że to nitki w leginsach już nie wytrzymują ale potem doszłam do tego, że to nie to i zaczęłam szukać w internecie. Też to porównałam do pstrykania paznokcia o paznokieć, ale dzwiek nie jest przytłumiony z brzucha i nie czuć nic na skórze. Odpowiedzi były tak rozbieżne (od pękania pęcherza płodowego, po zrywanie włókien i powstawania rozstępów), że przestałam szukać informacji na ten temat i teraz się tym nie przejmuje.
Ta fakt, sama wiem że fiksuje.Swoją drogą widzę autorko juz ktorys Twoj post w podobnym tonie i tak jak napisalas - nie fiksuj Jeszcze ponad miesiac zostal do porodu, zrelaksuj sie, odpoczywaj ile sie da i nie panikuj jak się rzeczywiscie zacznie poród raczej tego nie przeoczysz i jak kazda z nas dasz radę!
Kilka lat starałam się o dziecko i to chyba dlatego....
wiola0904
Na spokojnie kochana... Jeśli czujesz niepokój, najlepiej na IP podjechać. Ja takie ostrykniecia słyszałam kilka razy pod koniec ciąży. Do tej pory nie wiem co to było ale nic się nie działo więc wnioskuję, że nić złegoTa fakt, sama wiem że fiksuje.
Kilka lat starałam się o dziecko i to chyba dlatego....
reklama
Podziel się: