reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przyszłe i obecne mamy bizneswomen

zuzkus: to smutne że w naszym kraju kobieta dostaje po tyłku jak chce mieć dzieci i działalność :( ale ja licze że mi się uda jak to mówią nadzieja matka głupich - ale każda matka kocha swoje dzieci :):):) mam nadzieje że nie będzie tak źle i napewno na koniec ciąży bede musiała zatrudnić kogoś na stałe a wczesniej na przyuczenie będe chciała potrzymać na stażu :) i tak sobie pomyślałam że skoro i tak dostane marne pieniądze od państwa na macierzyńskim ( a własnie czy ktoś się orjentuje czy musze go brac czy mogę zrezygnować - bo gdybym wzieła to nie moge miec starzystki tylko a gdybym nie brała to moge mieć :) -wiadomo mniejsze koszty) to lepiej puki będe na niższym zusie bo mniej wtedy zus-owi oddam

sasanka.1 witaj na naszym forum :) gratuluje fasolki :) jeśli możesz to napisz jakiego typu prowadzisz działalność ja puki co nikogo nie zatrudniam i prowadze sklep :)
dziewczyny czy naprawde tak trudno znaleść dobrego pracownika jak wszyscy mówią?? - wiadomo nikt sie nie zajmie biznesem tak jak ja no ale żeby choć uczciwy był, ech

reklama
Hej

Ja swiadcze uslugi biurowe oraz mam serwis sprzatajacy mam meza w usa wiec wyjezdzalam do niego i musialam zatrudnic pracownika - swoja przyjaciolke zna sie na robocie :) mialo byc 3 miesiece i w styczniu mialam wracac lecz zaszlam w ciaze wiec zostalam
Place skladki Zus za siebie i pracownika choc to duze sumy :)

To i ja sie dolacze :) dawno mnie nie bylo na forum :/ moja corcia ma 1,5 roku a ja siedzac na wychowawczym - postanowilam otworzyc wlasna dzialalnosc. Narazie nie jest lekko, ale mam nadzieje, ze sie rozkreci. Zakladanie dzialalnosci nie nalezy w naszym kraju do przyjemnosci :/ te nieszczesne formalnosci mam juz za soba. Te wszystkie skladki to ogormne pieniadze. Uwazam, ze dla mlodych mam jak i dla kobiet w ciazy powinny zostac wprowadzone odrebne przepisy, z nizszymi oplatami choc jest to pewnie nierealne :/

Witam dziewczyny!!!
Własną działalność prowadzę od września 2008, a teraz mam teramin porodu na września :-D Nadal płacę mały zus więc na chorobowe nawet się nie wybieram. W ubiegłym roku miałam pracowników ale z powodu małego przestoju i przebranżowienia firmy dzisiaj jestem sama.Działam w branży kuchennej, armatura i zlewozmywaki przede wszystkim, teraz tylko handel. O wychowaczym nie wspomnę.
Bardzo cieszę się, ze ktoś poruszył temat mam prowadzących własną działalność bo na forum ciażowym to wszystkie mamy narzekają jak to ich pracodawcy wykorzystują i jak się źle one nie mają. A jak ja coś napiszę,ze np nie nalezy mi się wychowawczy to...cisza:wściekła/y: Pewnie wszyscy myślą, ze jak masz swoją firmę to leżysz na kasie:szok:

Może napiszę jeszcze, że jak rodziłam poprzednie dzieci( teraz czekam na 3) pomagałam mężowi w jego firmie( na dobrą sprawę prowadziliśmy ją razem ja faktury, on organizacja) zdażały się momenty kiedy przyszedł klient i trzeba było FV wystawić mąż odrywał od cycka dzieciaczka a ja biegiem do komputera. Teraz się z tego śmiejemy ale wtedy to był Meksyk :tak::-D:-D:-D
Podziwiam wszystkie mamy bizneswomen!!!!

kurcze napisałam takiego posta i mi znikł :( wrrrrrr
Witajcie juz myślałam że tu nikt nie zagląda ale fajnie że jesteście :):)
ja jestem w trakcie staranek , boje się jak to będzie ale bardzo pragniemy dziecka i jakoś sobie poradzimy :) musimy:) mysle że grunt to dobra organizacja ja mam plan zatrudnić starzystke (znajomą) na początek a potem zatrudnie ją na umowe o prace ale puki co nikogo nie potrzebuje do pomocy . Prowadze sklep dla dzieci i niemowląt :):)
mi tez się zdaje że jesteśmy dyskryminowane bo tak naprawde to nam tylko becikowe zostaje i wogule nawet będąc w ciązy czy po porodzie musimy nadzorowac firme bo wiadomo jak jest
guess1 a ty jakiego typu prowadzisz działalność ?? jesli moge spytac i co zrobisz jak będziesz w ciąży??

pozdrawiam i mama nadzieje że znajdziecie czas żeby zaglądac tu cześciej :):):) razem raźniej :):) i same na siebie nie będziemy narzekac :):):):)

asia_m25 mój księgowy mówił że tak było już dawno i jest to możliwe tylko ostatnio media to nagośnili ale ja nie dowiadywałam sie jeszcze konkretów bo jak narazie to nie udało mi sie jeszcze zafasolkować , tylko że podejżewam że wtedy nic nie można samemu w firmie zrobić tak jak by sie bylo na zwolnieniu
a jeśli moge zapytać to jaką dzialalność prowadzisz??

Znalazłam taką informację:

Rodzisz - załóż firmę. Zarobisz - Praca i ubezpieczenia - Gazeta Prawna - największy dziennik gospodarczy

też mam własną działalność ale czy to prawda to nie wiem :(

trzeba się dowiedzieć szczegółów bo często dużo piszą i obiecują a nie jest tak różowo

pozdr

Tu chodzi tylko o maciezynski ale jesli jestes na maciezynskim nie mozesz wystawiac fv i ogolnie prowadzic DG musisz miec pracownika bo beda cie sprawdzac na 100% w dodatku aby dostac ten najwyzszy zasilek musisz podniesc swoje skladki wiec jesli placisz " caly zus" to twoje skladki wzrastaja do okolo 3 tys bo podnosisz nie tylko chorobowe i wtedy dostaniesz najwyzsza kwote ale tez nie bedziesz latwo mysle ze z zusem trzeba by bylo sie droczyc sadownie. Zapewne niedlugo sejm przyjmie ustawe ktora to zablokuje bo to jest zwykla luka prawna ktora mozna wykorzystac - choc ja trzymam sie od tego z daleka wole tyle ile mi sie nalezy przy najnizszej skladce :)

Ja procz becikowego mam zamiar skorzystac z macierzynskiego ale zatrudniam pracownika wiec moge sobie na maciezynski pozwolic :)

Pozdrawiam

reklama
Do góry