reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Liluu - kiedys oglądałam jeden z odcinków "Boso przez świat" Cejrowskiego i tam powiedział ciekawa rzecz, żeby jak sie udajesz do dżungli (gdzie są wysokie temp. i duża wilgotność - czyli całkiem tak jak u nas teraz hihi), to nie brać tylko samej wody, bo woda tylko przeleci przez organizm, lepiej wziąć np. jakąś oranżadę w proszku i wodę, po to, żeby ugasić pragnienie, ale, żeby tez dac żołądkowi do trawienia trochę kalorii, wtedy ta woda jest dłużej w organizmie.
Tak więc myślę, że nie przesadzasz z soczkami, skoro mała nie chce jeść.

reklama
Katrina dziękuje za odpowiedz :)

kurcze ale ona nie pije innego mleka niż moje :/ i tu jest problem z butli pije ale tylko soki właśnie ,jutro kupię jej przecierowe
to sobie moja panna wymyśliła :no: Z tym cyckiem normalnie aż mi się płakać chce co jej do głowy przyszło ?

Sprubuje się narazie nie martwić ale co jeśli te upały bedą tak jak zapowiadają nawet całe wakacje :(
zawsze coś jak nie urok to ...... WrWrrrrr

a powiedz mi o tej camili ? Pomagała Kubusiowi ?

Liluu - przy tych pierwszych ząbkach Camilia nam się sprawdziła, teraz juz nie, ale teraz juz prawie kończymy (mam nadzieję), to może jakoś się obejdzie.
A soczki spróbuj sama - może takie starte jabłuszko - jak nie jabłuszko, to może chociaż sok z jabłuszka. Albo jak dostaniesz soki przecierowe, ale z owoców, które już Lilly piła, żeby jakiegoś uczulenia nie dostała.
Mówisz, że mleko tylko Twoje piła... zobacz jak będzie w nocy - jak pociągnie to OK, jak nie, to może spróbuj jakieś modyfikowane (choćby kaszkę na mleku gotową).

A tam zaraz wielka... 68kg, to jeszcze nie az taka wielka

Masz gg? Jesli tak, to na PW podaj mi proszę, to możemy popisać

Katrina właśnie ciągnie cyca :) a gg muszę nowe założyć ale to już jutro i zaraz ci nr pośle :)
pa co do słów jesteś wielka to nie miałam na myśli tego o czym ty piszesz ;-):-p

Liluu - ja wiem o co chodziło, żartowałam, widzisz zrobiło się chłodniej to i dziecko zgłodniało. A jeśli chodzi o żelazo, to możesz spróbować podać małej szpinak, on ma bardzo dużo żelaza.

Widzisz - ja muszę kupić szpinak i zrobić, spróbuję, może dzieciaki zjedzą. Tylko ja lubię taki zblendowany, z jajkiem na twardo, pokrojonymi w kosteczkę i przyprawiony czosnkiem (delicje).

Ostatnia edycja:
Kupiłam coś dzisiaj ze szpinakiem dla niej ;) jejku ide spać podam na twarz już
dobranoc i jeszcze raz dzięki

reklama
Dzien dobry :-)

Co tam u Was?? Mnie mało było, bo m miał wolne 2 dni, więc same wiecie :-)

Liluuu ja niestety Ci nie pomogę, bo moja Bianka to w sumie chodzący przewód pokarmowy :-) wchłania wszystko co tylko jej dam... Ale może to rzeczywiście przez upały... A skoro wody Ci nie chce pic (moja w sumie też nie), to może spróbuj jej na początku delikatnie zaprawiać wode soczkiem, żeby czuła smak i powoli zmniejszaj ilość soku... Ja muszę właśnie powalczyć z Bianką z ta wodą, chociaz niby przy karmieniu piersia nie trzeba przepajać... Ale trzeba ja zacząć przyzwyczajać do wody :-)

U mnie znów dzis palma, więc będziemy korzystać i spacerować :-)

Miłego dnia :-)

Do góry