reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przydatne rzeczy dla mamusi, zrób to sam, ciekawe linki, tutoriale, porady :)

dobra pytanie: czy ktos obczaja majtki poporodowe bo podobno inne po cc a inne po sn trzeba kupic... ale jakie i o co chodzi? tylko nie piszcie ze cakiem bez chodzic bo nie wyobrazam sobie:( ogolnie to mnie przerasta i podklady itp tez:( a nie chce zdac sie na mame albo meza bo oni maja maslane lapy i kupia cos drogiego co sie nie nada

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
ja zawsze kupuję siateczkowe i do tego podkład porodowy. Siateczkowe sa wygodne, wielorazowe i oddychają. Pierzesz je normalnie w wodzie z mydłem.
W podkładach musisz chodzisz bo się z ciebie lejeeee, po cesarce leje się podobnie jak po sn tylko krócej. ale w pierwszych dniach się lejeeee

reklama
ja zawsze kupuję siateczkowe i do tego podkład porodowy. Siateczkowe sa wygodne, wielorazowe i oddychają. Pierzesz je normalnie w wodzie z mydłem.
W podkładach musisz chodzisz bo się z ciebie lejeeee, po cesarce leje się podobnie jak po sn tylko krócej. ale w pierwszych dniach się lejeeee
no wiem ze siateczkowe ale sa podobno rozne rodzaje? ja tak na gole oko rozrozniam siateczkowe bokserki albo figi wiecej roznic nie widze. zgaduje ze po cc to moze jakies biodrowki zeby blizny nie podrazniac? ja raczej sn.

no wiem ze siateczkowe ale sa podobno rozne rodzaje? ja tak na gole oko rozrozniam siateczkowe bokserki albo figi wiecej roznic nie widze. zgaduje ze po cc to moze jakies biodrowki zeby blizny nie podrazniac? ja raczej sn.

bliznę masz tam gdzie zwykle figi są, nad spojeniem łonowym. Ja chyba miałam wyższe właśnie żeby nie podrażniać bo podrażnia nie siateczka tylko szew majtków. Będę w domu to spojrzę jakie mam.

dobra pytanie: czy ktos obczaja majtki poporodowe bo podobno inne po cc a inne po sn trzeba kupic... ale jakie i o co chodzi? tylko nie piszcie ze cakiem bez chodzic bo nie wyobrazam sobie:( ogolnie to mnie przerasta i podklady itp tez:( a nie chce zdac sie na mame albo meza bo oni maja maslane lapy i kupia cos drogiego co sie nie nada

Ja po sn używałam podpaski poporodowej Bella przytrzymywanej majtkami siateczkowymi bokserkami jak wstawałam, żeby nie trzeba było trzymać tej podpaski chodząc. Ale jak leżałam, to już te majtki zdejmowałam, bo im lepszy dostęp powietrza do krocza tym lepiej. Do tego podkład poporodowy na łóżko, gdyby ta podpaska nie wystarczyła. A pisząc już w tym temacie dodam, że dobrze się zaopatrzyć w dziecięce koło ratunkowe (takie za kilka złotych), bo krocze boli, a siedząc na takim kole ma się newralgiczne miejsce "w powietrzu" i przez to nie ma na nie nacisku. Sprzedaje się specjalnie do tego celu koła poporodowe, ale one w zasadzie praktycznie chyba niczym się nie różnią od koła ratunkowego poza ceną, bo kosztują około 50 zł chyba. Tylko ważne, żeby koło było małe, takie powiedzmy do 6 lat, bo w duże się zapadniesz (no chyba, że masz naprawdę duży rozmiar, ale ja też do drobinek nie należę, a małe mi wystarczyło).

Polecam podpaski poporodowe z canpola kurcze dużo lepsze jak bella fajnie chlona Ja leżałam w szpitalu i chodziłam bez majtek Raz że były zabronione dwa to ubieranie ich było nielada wyzwaniem Za to siedzieć mogłam odrazu bez koła pomimo że byłam cięta Współczuję tym co siadać z bólu nie mogą

Polecam podpaski poporodowe z canpola kurcze dużo lepsze jak bella fajnie chlona Ja leżałam w szpitalu i chodziłam bez majtek Raz że były zabronione dwa to ubieranie ich było nielada wyzwaniem Za to siedzieć mogłam odrazu bez koła pomimo że byłam cięta Współczuję tym co siadać z bólu nie mogą
popieram ja też mam te poporodowe rzeczy z canpola.. bosz muszę odświeżyć kiedy moją pamięć wyprawkową ale to we wrześniu.

Wiesz co, ja nie byłam nacinana i moje krocze ponoć było w super stanie, a jednak przy siedzeniu odczuwałam dyskomfort. Nie był to jakiś wielki ból czy coś, ale jak sobie porównałam siedzenie z kołem i bez, to z kołem było zdecydowanie wygodniej.

O Boże w życiu krócej nie przechodzi się połogu po CC. Bynajmniej w moim przypadku!.....

Koleżanka po sn 4 tyg miała połóg, a ze mnie po CC bite 7 tygodni lało się jak z dzikiej ubitej świni.
Takie gadanie lekarzy ze macicę oczyszczają z krwi i jest krócej to bzdura.
I dużo moich znajomych po CC strasznie długo krawila.
Nie wiem jakie wy macie doświadczenie, ale ja nie znam osobiście dziewczyny które krótko miały połóg po CC.
Dodam że często przytawialam małego i macica bardzo szybko mi się obkurczyla aż lekarze byli zdziwieni.
Ale krwawić krwawilam strasznie długo...
Masakra

reklama
Do góry