reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przydatne linki (info o ciąży, darmowe próbki i inne takie:) )

Pewnie nie wszystkim obiło sie o uszy - w tym roku weszło w życie rozporządzenie regulujące prawa rodzących kobiet - mimo prawniczego języka baaaaaaaardzo ciekawa lektura :tak:

http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_struktura/docs/zal_opiek_24092010.pdf

a tu kilka linków jeszcze nt. tego standardu

'Standard' to dobry krok. Trzeba go 'tylko' wypromować!

Matka na 10 punktów

Poród jak wejście na szczyt

Rodzić po ludzku. Gdzie te standardy?

jak ktoś ma chwilkę to proponuję to przeczytać - znając swoje prawa trudniej będzie nam wcisnąć kit podczas porodu :tak:

reklama
Mata tego pierwszego linka już gdzieś wklejałam :tak:

Najciekawsze jest jednak to że lekarze niezbyt entuzjastycznie podeszli do nowych ustaw ... Dla nich to problem bo pacjentki nagle mogą wymagać :eek:
Fajny ten artykuł o Radomskich lekarzach którzy nawet niechętnie wypowiadają się na temat nowych ustaw .. Moja lekarka też mi nic nie wspominała i pewna jestem że nie wspomni ... Więc sama zdobywam wiedzę i sama sobie ustalę plan porodu :tak:

Mnie juz położna z miesiąc temu wysłała do wybrania położnej rodzinnej i ustalenia planu porodu - jeszcze go nie ustalałam, ale kilku rzeczy jestem pewna i będę o nie walczyć :tak:

no właśnie ja nie mam wybranej położnej tej tzw. rodzinnej. plan porodu tez miałam, ale cos się zmieniło w papierach i mi ostatnio nowe karty zakładali i mówili, że to już nie obowiązuje. może się dowiem co i jak teraz na wizycie bo ostatnio byli w szale przepisywania kart. w ramach ciekawostki... chciałam wybrac położna z mojego tzw: "rejonu" ale mi panie powiedziały, że nie moge bo maja do mnie za daleko. tzn. patrzcie "nie chce nam sie jeździć". uuurrrrrrrooooooooczooooooooooo.

reklama
Jak być wystarczająco fajną mamą i nie zwariować - katechizm

KAFETERIA - Jak być wystarczająco fajną mamą i nie zwariować - katechizm - Forum dla kobiet

"koleżanka" z naszego Zielonogórskiego forum wkleiła dość śmieszną lekturkę na zimowe wieczory.(mam nadzieję,ze sie nie obrazi za użyczenie)
Poczytajcie jak chcecie sobie humorek poprawić. :-) co prawda ma to kilka stron, ale...kobita pisze świetnie i szybko się czyta...:D Moglaby powstac z tego calkiem zabawna książeczka:D
Polecam:D

Ostatnia edycja:
Do góry