Magdusia88
Fanka BB :)
Dodałabym jeszcze do tych badań immunofenotyp i laparoskopie diagnostyczna, albo histeroskopie z drożnością jajowodów.Po 2 poronieniach jak masz udokumentowane np beta należy Ci się kariotyp na NFZ skierowanie dla Ciebie możesz poprosić od gin mąż od rodzinnej . Przyczyn poronień nawykowych jest mnóstwo nie tylko czynnik męski. Mąż może zrobić rozszerzone badanie nasienie ale to w klinice leczenia niepłodności tam mają najlepszy sprzęt i wiedzą jak to robić. Ty zrób zespół antyfospolidowy trombofile, przeciwciała przeciwjądrowe Ana, wymaz z kanału szyjki macicy na mykoplazme ureoplazma chlamydia. Panel tarczycowy , krzywa cukrowa i insulinowa na poczatek to wystarczy .
Możesz zrobić mnóstwo badań śle musisz mieć lekarza do interpretacji i leków. Gdzie mieszkasz ? Może kogoś poradzimy
Poczytaj sobie o badaniach to tak w pigułce
Przyczyny poronienia - jakie mogą być? Sprawdź przyczynę straty
Sprawdź, przyczynę poronienia i zwiększyć szanse na donoszenie kolejnej ciąży ✅ Zobacz, jakie badania pomogą w poznaniu przyczyn poronień. Kompleksowa diagnostyka💟www.testdna.pl
No i badanie nasienia - bardzo ważne!
Ja też poronilam 2 razy. Mówi się, że od 3 poronień należy się diagnostyka, ja się uparłam i dostałam skierowania na wszystko. Wielu lekarzy mówi, że 2 poronienia po sobie to nie przypadek.
Powodzenia!