reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przeziernosc karku czy za duza?

Mami27

Zaciekawiona BB
Witajcie
Dzis mialam usg w Szkocji z ktorego malo co sie dowiedzialam oprocz ze jest ok. Pobrali krew i przeziernosc karku mierzyli. Dzidzius mierzy 7.2cm. Kosc nosowa byla widoczna. Jest to 13tc 3d. Przeziernosc 2.3mm.

W pl mialam usg w 11tyg 3dniu dzidzius mierzyl 5.4cm i przeziernosc byla 1.08. Nie chcieli prenatalnych badan mi wtedy zrobic gdyz bylo za wczesnie.
Nie znam sie i zastanawiam czy ok wszystko?

Ile cm Wasz dzidzius mial w 13tc?martwi mnie przeziernosc karku...

Ostatnia edycja:
reklama
Nie porównuj wyników USG robionych przez różnych lekarzy na różnych sprzętach.
Moim zdaniem wyniki są w porządku.

Witajcie
Dzis mialam usg w Szkocji z ktorego malo co sie dowiedzialam oprocz ze jest ok. Pobrali krew i przeziernosc karku mierzyli. Dzidzius mierzy 7.2cm. Kosc nosowa byla widoczna. Jest to 13tc 3d. Przeziernosc 2.3mm.

W pl mialam usg w 11tyg 3dniu dzidzius mierzyl 5.4cm i przeziernosc byla 1.08. Nie chcieli prenatalnych badan mi wtedy zrobic gdyz bylo za wczesnie.
Nie znam sie i zastanawiam czy ok wszystko?

Ile cm Wasz dzidzius mial w 13tc?martwi mnie przeziernosc karku...
Ale dlaczego 2.3 cie martwi?? To dobry wynik. Do 2.5 jest ok. Moja malenka miala 2.6 i jest wszystko ok.
Oni tutaj niewiele mowia. Jesli cos cie martwi po prostu pytaj podczas badania. Mozesz tez zadzwonic do poloznej i poprosic o konsultacje dzisiejszego usg, ale pewnie powiedza ze musisz czekac na wynik badan krwi.
W jakim miescie mieszkasz? Ja w Edinburghu.
Pozdrawiam [emoji4]

Ale dlaczego 2.3 cie martwi?? To dobry wynik. Do 2.5 jest ok. Moja malenka miala 2.6 i jest wszystko ok.
Oni tutaj niewiele mowia. Jesli cos cie martwi po prostu pytaj podczas badania. Mozesz tez zadzwonic do poloznej i poprosic o konsultacje dzisiejszego usg, ale pewnie powiedza ze musisz czekac na wynik badan krwi.
W jakim miescie mieszkasz? Ja w Edinburghu.
Pozdrawiam [emoji4]
Tez w Edin ;) mialam robione na leith usg

Do góry