Hej dziewczyny. Postanowiłam się zalogować bo może u was dostanę choć odrobinę nadziei.
Obecnie 12tc
17 sierpień 11+2
CRL 4.45
NT 0.22 - 0.33
Lekarz kazał się uspokoić, nie panikować bo to jeszcze nic nie znaczy...
21.08 11+5
21.08 Badanie prenatalne w jednej z lepszych klinik na Śląsku.
Nie zapomnę tego dialogu
Brak kości nosowej, żołądek pusty - ale proszę się tym nie przejmować może maleństwo jeszcze nie połknęło płynu
Przezierność 3,29 mm
Serce 163 ud/m
Crl 52,7
Przepływ na zastawce prawidłowy
Czaszka/mózg prawidłowy
Pęcherz/nerki prawidłowy
Dłonie stopy widoczne
Płyn w normie
Po badaniu uwidoczniono poszerzona przeziornosc karkowa u płodu, zalecono badanie echo serca płodu.
Proszę iść na badanie krwi za tydzień wyniki pappa jeśli będą niepokojące to amniopunkcja.
Brzmi jak wyrok... Nie stać mnie na sanco. Dziewczyny czy któraś z was była w podobnej sytuacji i maleństwo było zdrowe?
Wczoraj z tego stresu dostałam bólu żołądka i straciłam przytomność na chwilę. Serduszko bije (mam detektor)
Na jutro jestem na 16 umówiona do psychologa. Nie radzę sobie...
Obecnie 12tc
17 sierpień 11+2
CRL 4.45
NT 0.22 - 0.33
Lekarz kazał się uspokoić, nie panikować bo to jeszcze nic nie znaczy...
21.08 11+5
21.08 Badanie prenatalne w jednej z lepszych klinik na Śląsku.
Nie zapomnę tego dialogu
Brak kości nosowej, żołądek pusty - ale proszę się tym nie przejmować może maleństwo jeszcze nie połknęło płynu
Przezierność 3,29 mm
Serce 163 ud/m
Crl 52,7
Przepływ na zastawce prawidłowy
Czaszka/mózg prawidłowy
Pęcherz/nerki prawidłowy
Dłonie stopy widoczne
Płyn w normie
Po badaniu uwidoczniono poszerzona przeziornosc karkowa u płodu, zalecono badanie echo serca płodu.
Proszę iść na badanie krwi za tydzień wyniki pappa jeśli będą niepokojące to amniopunkcja.
Brzmi jak wyrok... Nie stać mnie na sanco. Dziewczyny czy któraś z was była w podobnej sytuacji i maleństwo było zdrowe?
Wczoraj z tego stresu dostałam bólu żołądka i straciłam przytomność na chwilę. Serduszko bije (mam detektor)
Na jutro jestem na 16 umówiona do psychologa. Nie radzę sobie...
Ostatnia edycja: