reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przeziębienie :((

Nie przejmuje się. To tylko mała infekcja. Takie rzeczy się zdarzają. Można to opanować. Wystarczy, że podasz maluchowi gorąca herbatkę z sokiem i miodem. Dobrze działa tez czosnek, ale nie wszystkim dzieciom smakują. ja swoje przyzwyczaiłam do grzanki czosnkowej i daje im ją kiedy są przeziębione, ale to nie działa tak u wszystkich. Dobry jest tran, ale trzeba kupować ten smakowy, bo dziecko może zwymiotować. Czasem stosuje suplementację. Kupuję np. takie preparaty na bół gardła u dzieci: http://www.gardimax.pl.Mam do nich zaufanie, bo są skuteczne, a co ważniejsze smakują moim dzieciakom. Próbowałam już różnych rzeczy, a te są bardzo dobre…

reklama
Podczas przeziębienia podaje Pelavo multi. To syrop, który podkręca system immunologiczny i organizm malucha ma więcej siły na walkę z przeziębieniem.

Moje dzieciaczki też chodzą do przedszkola ostatnio dopadło ich przeziębienie w aptece polecili mi pelafen kid taki syrop o smaku owocowym, myślałam że nie pomoże ale jednak pomógł. Teraz to tylko ten stosuje jak ich coś łapie bo chętnie go biorą. A dla takich najmniejszych powyżej 6 miesiąca to też były ale kapsułki twist-off z zawiesiną:) I też są niby dobre bo siostra podawała je swojemu maluszkowi:)

Ostatnia edycja:
Doskonale na przeziebienie działa ciepłe mleko z miodem i czosnkiem
Czy można zamiast czosnku dodać cebulkę? Lub dać małą ilość czosnku z cebulą?

Myślę, że idealnym sposobem jest również odpowiednia "dieta" bogata w witaminę C?
Jednak w kwestii diety będzie potrzebny dietetyk

Ostatnia edycja:
Siostra też podaje prosto do buzi najszybciej i najwygodniej:) chociaż na początku się bała że jej ta kapsułka wypadnie ale jak to wzięła chwyciła to raz dwa. Ja na szczęście mam w syropie i dodatkowo do niego jest dołączony kubeczek i strzykawka. Wiec o wiele prościej:)

Załączniki

• Zdjęcie0896 - Kopia (375x500).jpg
    Zdjęcie0896 - Kopia (375x500).jpg
    65 KB · Wyświetleń: 263
ja korzystam z pyramidonka, ale jest od 4 roku żcyia i mój synek już się łąpie na ten lek.
Syrop teraz jest od 3 r.ż, przynajmniej na moim jest taka info, oni chyba zmienili trochę skład i przez to też wiek się zmienił, dzisiaj młody skończył butelkę, trzeba będzie dokupić, bo po 2ch tyg w przedszkolu ma teraz lekki katar i trak jest o niebo lepiej niż wczesniej, gdzie zaraz szedł i kaszel i temperatura, teraz tylko na katarze się skończyło.

reklama
Do góry