reklama
A.Patrycja
Fanka BB :)
Pierwszy 3 dni po terminie, drugi 38+0 wywoływany przez odchodzące wody, trzeci 39 - tutaj nagle, nic nie zapowiadało porodu, dzień wcześniej (to był koniec lipca, upały, ja gruba, 4 pietro) mówiłam do koleżanki, że jak nie urodzę do jutra to rzucę się z mostu w nocy odeszły wody i 6h później urodziłam
39+4
Byłam już w szpitalu i czekałam na indukcję, dzień wcześniej badał mnie lekarz i wszystko było zamknięte na glucho, zero oznak porodu, szyjka długa. Obudziłam się o 5.30 jak mierzyli temperaturę i poczułam lekkie skurcze, a o 12.30 synek już był na świecie.
Byłam już w szpitalu i czekałam na indukcję, dzień wcześniej badał mnie lekarz i wszystko było zamknięte na glucho, zero oznak porodu, szyjka długa. Obudziłam się o 5.30 jak mierzyli temperaturę i poczułam lekkie skurcze, a o 12.30 synek już był na świecie.
maszak
Moim dzieciakom nigdy na świat się nie śpieszyło . 2 pierwsze porody po terminie - 6 i 4 dni , a w dwóch ostatnich indukcja - 3 dni i 1 przed terminem z OM. Gdyby nie cukrzyca na bank tez byłyby po terminie . Jeśli ciążę masz zdrową bez komplikacji, spokojnie czekaj, aż samo się zacznie. Trzymam kciuki.Hej dziewczyny,
wielkimi krokami zbliza sie moj termin porodu i z ciekawosci chcialam zapytac te z Was, ktore juz rodzily - na kiedy mialyscie termin, a kiedy faktycznie urodzilyscie?
Chodzi mi oczywiscie o spontaniczne porody, nie planowe cc.
Z gory dzieki za Wasze historie
malinowelove
Ja mialam przewidywany termin porodu wg om 23.06, usg 25.06, a urodziłam 2.07.
reklama
Mama23?????
1 : 41 tydz wywoływany ale duzo zastrzykow wczesniej dostawalam na wstrzymanie ,bo najpierw sie pchala a pozniej sie jej nie spieszylo
2: 39 tydz . Z om było 19 pazdziernika a z usg pierwszego trymestru 13 pazdziernik I wlasnie 13 urodzilam.
2: 39 tydz . Z om było 19 pazdziernika a z usg pierwszego trymestru 13 pazdziernik I wlasnie 13 urodzilam.
Podziel się: