reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przetykanie kanalika łzowego

Brozia26

Początkująca w BB
Drogie mamy, wiecie może jak wyglada sondowanie kanalika łzowego u niemowlaka ? Mój mały ma 7 miesięcy i czeka nas to w piątek i boje się tego co mas czeka u lekarza a w internecie noc nie mogę znaleźć na ten temat :/

reklama
Również boryka łam się z zatkanym kanalikiem.Ale na szczęście nie doszło do zabiegu.posluchalam rad jednej pani pediatry że kanalik często sam się udroznua do 18 miesiąca gdyż wtedy główka intensywnie rośnie i może ,,puścić,, kanalik.u nas udało się ale ok 16 miesiąca dopiero dosłownie 3 tyg przed zabiegiem .a było naprawdę ciężko z oczkiem.

Moja miała sondowanie,poszło szybko i sprawnie.W szpitalu byłyśmy 5 godzin, dzień wcześniej oczywiście test na covid.W szpitalu po przyjęciu na oddziale miała pobraną krew na WZW, po wyniku płukanie i zabieg na znieczuleniu miejscowym.Trwalo może 5 -10 minut,potem recepta,wypis i do domu.Poprawa natychmiastowa.A co do płaczu,to zaraz jak ja przynieśli uspokoiła się , zjadła i zasnęła

Moja miała sondowanie,poszło szybko i sprawnie.W szpitalu byłyśmy 5 godzin, dzień wcześniej oczywiście test na covid.W szpitalu po przyjęciu na oddziale miała pobraną krew na WZW, po wyniku płukanie i zabieg na znieczuleniu miejscowym.Trwalo może 5 -10 minut,potem recepta,wypis i do domu.Poprawa natychmiastowa.A co do płaczu,to zaraz jak ja przynieśli uspokoiła się , zjadła i zasnęła
O jejku u mas poszło sprawnie w szpitalu byliśmy jakoś 3 godzinami łącznie z rejestracja bo troszkę osób przed nami było, krwi ani nic mu nie pobierali testy tez nie robiliśmy i zabieg tez szybko i od razu poprawa i teraz tylko do kontroli mamy się zgłosić

Do góry