Witam. Dzisiaj moja córeczka chcąc zaprezentować swoje umiejętności taneczne, poślizgnęła się i uderzyła z impetem buzia w płytki. Polała się krew, spojrzałam, a tam prawa jedynka pod lewa jedynka, próbowałam ząb szybko przestawić ale mi się nie udało. Teraz wrócił już na miejsce, jednak dziąsło nad tą jedynka jest sine. Boję się że zabek będzie martwy.. Proszę o pomoc, może ktoś miał taką sytuację i potrafi mi coś doradzić.. Dentystka powiedziała że nie przyjmie..
reklama
Rozwiązanie
Bardzo Pani dziękuję za odpowiedź. W poniedziałek pojadę zrobić zdjęcie i będzie wszystko wiadomo.Nie, u nas nie było takiej potrzeby był poruszony jakby w dziąśle. Mieliśmy czekać aż wszystko się zagoi. Mieć dietę. I skontrolować po kilku tygodniach. Zawiązki zębów stałych były w porządku na zdjęciu. I tak tez wyszły te zęby. Do tego czasu jeździmy je kontrolować. Czasem na pewne rzeczy nie mamy wpływu.
A czy zabek również schował się bardziej do tyłu i był dłuższy niż druga jedynka?Mój syn miał wypadek podobny . Uderzył zębami w czoło kolegi. Mleczki. Było zdjęcie . Czy nie zostało coś uszkodzone. Dieta płynna przez trzy tygodnie. U nas na szczęście jest ok. Ząb teraz już stały jest zdrowy jednak lekarz powiedział że trzeba kontrolne zdjęcie robić. Co półtora roku ma. Czy czasem ząb nieobumiera.
reklama
Nie. Ale dziąsło było pęknięte i ewidentnie na zdjęciu było widać że ząb jest naruszony. Na Pani miejscu na pilnie bym szukała gabinetu który na miejscu wykona zdjęcie.A czy zabek również schował się bardziej do tyłu i był dłuższy niż druga jedynka?
Kurcze.. Prosiłam Panią stomatolog o zdjęcie, ale stwierdziła że nie ma takiej potrzeby bo nie jest tak źle i że po co małą naświetlaćNie. Ale dziąsło było pęknięte i ewidentnie na zdjęciu było widać że ząb jest naruszony. Na Pani miejscu na pilnie bym szukała gabinetu który na miejscu wykona zdjęcie.
Chyba bym skonsultowała z innym stomatologiem..Kurcze.. Prosiłam Panią stomatolog o zdjęcie, ale stwierdziła że nie ma takiej potrzeby bo nie jest tak źle i że po co małą naświetlać
Niestety wszystko inne pozamykane.. Czy stomatolog u którego Pani była mówił coś o nastawianiu takiego zęba? Oczywiście nie chce robić tego sama, ale też nie wiem czy ten ząb ma już taki zostać względem drugiego i mam czekać na stałe zęby.. Oczywiście o ile nie zostały uszkodzone.. ( strasznie się martwię i obwiniam, mogłam trzymać ją na kolanach i nic takiego by się nie stało.. Miała takie piękne ząbki.. Strasznie się cieszyłam kiedy takie piękne jej wyrosły, bo od dziecka miałam kłopoty z zębami i z tego powodu przykre dzieciństwo, boję się że ja też to czeka ((Chyba bym skonsultowała z innym stomatologiem..
Nie, u nas nie było takiej potrzeby był poruszony jakby w dziąśle. Mieliśmy czekać aż wszystko się zagoi. Mieć dietę. I skontrolować po kilku tygodniach. Zawiązki zębów stałych były w porządku na zdjęciu. I tak tez wyszły te zęby. Do tego czasu jeździmy je kontrolować. Czasem na pewne rzeczy nie mamy wpływu.Niestety wszystko inne pozamykane.. Czy stomatolog u którego Pani była mówił coś o nastawianiu takiego zęba? Oczywiście nie chce robić tego sama, ale też nie wiem czy ten ząb ma już taki zostać względem drugiego i mam czekać na stałe zęby.. Oczywiście o ile nie zostały uszkodzone.. ( strasznie się martwię i obwiniam, mogłam trzymać ją na kolanach i nic takiego by się nie stało.. Miała takie piękne ząbki.. Strasznie się cieszyłam kiedy takie piękne jej wyrosły, bo od dziecka miałam kłopoty z zębami i z tego powodu przykre dzieciństwo, boję się że ja też to czeka ((
reklama
Bardzo Pani dziękuję za odpowiedź. W poniedziałek pojadę zrobić zdjęcie i będzie wszystko wiadomo.Nie, u nas nie było takiej potrzeby był poruszony jakby w dziąśle. Mieliśmy czekać aż wszystko się zagoi. Mieć dietę. I skontrolować po kilku tygodniach. Zawiązki zębów stałych były w porządku na zdjęciu. I tak tez wyszły te zęby. Do tego czasu jeździmy je kontrolować. Czasem na pewne rzeczy nie mamy wpływu.
Podziel się: