reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przesądy i zabobony

Moja tesciowa mowi, ze jak zobacze kogos lub cos brzydkiego (?!), to zebym od razu spojrzala na swoje paznokcie, a nie na "tamto" :laugh2:. A jeszcze lepiej, zebym zawsze miala ze soba cos czerwonego. :laugh2: Coz....

reklama
te zabobony wynikały kiedyś z niewiedzy, ale najgorsze jest to, że nadal nas nimi karmą i mamy, tescowe, ciocie i babcie.

Babcia mojjego męża zasłoniła mi tv jak kabaret pod wyrwigroszem parodiowal Jozina - bo tp brzydkie było:eek:

U nas w domku były dwa przypadki "zauroczenia" wiec dla swietego spokoju i sumienia przyczepiam taka malusia kokardke +medalik. Nic mnie to nie kosztuje a na serduchu i sumieniu lzej:-D:-D

reklama
Ja słyszłąm, że ciężarna nie powinna iść na wesele bo przyniesie pecha młodym - cieżko im będzie w życiu. A ja właśnie idę na wesele 30 kwietnia i 2 razy się młodych pytałam czy chcą mnie widzieć.

A ja o tym pierwsze slysze hihi a tez 30 sierpnia wybieram sie na wesele
Nie sadze aby moja obecnosc im na przyszlosc zaszkodzila hihihi

Do góry