Hej, chciałam zapytać jakie będą konsekwencje przerwania L4 w ciąży na 2 dni? L4 już trwa około 2 miesiące i już płaci ZUS, czy to przerywa ten okres i teraz pracodawca będzie płacił od nowa mi zasiłek za 33 dni chorobowego czy po prostu w pracy będę musiała sobie zorganizować urlop i zasiłek dalej będzie płacił ZUS? Lekarz wystawił niby zwolnienie od tego okresu kiedy to powinno być, niby napisał wyjaśnienie, że pomyliłam terminy wizyt, ale nie wiadomo czy ZUS to uzna i będzie ciągłość.
reklama
Hope99
Fanka BB :)
Lekarz bez problemu może wypisać zwolnienie kilka dni wstecz i zus się do tego nie przyczepi.Hej, chciałam zapytać jakie będą konsekwencje przerwania L4 w ciąży na 2 dni? L4 już trwa około 2 miesiące i już płaci ZUS, czy to przerywa ten okres i teraz pracodawca będzie płacił od nowa mi zasiłek za 33 dni chorobowego czy po prostu w pracy będę musiała sobie zorganizować urlop i zasiłek dalej będzie płacił ZUS? Lekarz wystawił niby zwolnienie od tego okresu kiedy to powinno być, niby napisał wyjaśnienie, że pomyliłam terminy wizyt, ale nie wiadomo czy ZUS to uzna i będzie ciągłość.
niby wypisał do tyłu ile trzeba z wyjaśnieniem, także mam nadzieję, że będzie ok, dziękujęLekarz bez problemu może wypisać zwolnienie kilka dni wstecz i zus się do tego nie przyczepi.
pierwotnie miałam zwolnienie do 27.08, wypisał od 28.08 z wyjaśnieniem od razu, ale pytanie czy to uznają..Nie będzie problemu - a może zadzwoń do lekarza i zapytaj czy nie może Ci tego zwolnienia wystawić wcześniej?
w sumie tak, pomyłka rzecz ludzka przecież, dziękujęA dlaczego mieliby nie uznać?
angeliskax
Moderator
Ale przecież jest ciągłość? Zwolnienie do 27.08. I od 28.08. Dalej.pierwotnie miałam zwolnienie do 27.08, wypisał od 28.08 z wyjaśnieniem od razu, ale pytanie czy to uznają..
@angeliskax Ja zrozumialam, ze lekarz wystawil zwolnienie ze wsteczna data obowiazywania. Ale zachowując ciągłość zwolnien.
reklama
angeliskax
Moderator
Aaaa. No ale lekarz może wystawiać 3 dni wstecz więc nawet nie musi wyjaśnienia pisać. Ale dobra, nie mówię nic ;p@angeliskax Ja zrozumialam, ze lekarz wystawil zwolnienie ze wsteczna data obowiazywania. Ale zachowując ciągłość zwolnien.