reklama
Osinka
Marcowa Mama Agatki 2006
u nas hitem ostatnio jest.... kiełbaska!!!! i wszystko mięsne!
spróbuję zrobić na podwieczorek placuszki koguszki, wcześniej smakowały Agatce
spróbuję zrobić na podwieczorek placuszki koguszki, wcześniej smakowały Agatce
koga
Mama Maksa i Julka
no ładnie żeście ochrzciły te placuszki
cieszę się, że smakują
i też je jutro robię na śniadanie
żeby zrobić je bez tłuszczu to nie można ich ruszać przez dłuższą chwile i najlepiej poruszać patelnią żeby się same odkleiły
Maks ma tak zmienne apetyty, że nie nadążam! to co smakuje mu jednego dnia to następnego już niekoniecznie - i jakieś takie wysublimowane gusta mu się zrobiły - bylejakiego rosołu ze stołówki nad morzem nie chciał tknąć a łososia z grilla z masłem czosnkowym zjadł wielki kawał zagryzająć surówką z białej kapusty
ziemniaków i chleba nadal nie tknie i nawet przemycone wypluwa
cieszę się, że smakują
i też je jutro robię na śniadanie
żeby zrobić je bez tłuszczu to nie można ich ruszać przez dłuższą chwile i najlepiej poruszać patelnią żeby się same odkleiły
Maks ma tak zmienne apetyty, że nie nadążam! to co smakuje mu jednego dnia to następnego już niekoniecznie - i jakieś takie wysublimowane gusta mu się zrobiły - bylejakiego rosołu ze stołówki nad morzem nie chciał tknąć a łososia z grilla z masłem czosnkowym zjadł wielki kawał zagryzająć surówką z białej kapusty
ziemniaków i chleba nadal nie tknie i nawet przemycone wypluwa
no ładnie żeście ochrzciły te placuszki
miałam nadzieję, że się nie pogniewasz....
Ivka- ja smażyłam bez tłuszczu na małym ogniu i nie przywierały....:-)
karolkaz
Fanka BB :)
A ja polecam przepis (wypróbowany juz kilka razy) Niggelli przysmak z mrozonych malin/truskawek z jogurtem i ciasteczkami owsianymi
garstka mrozonych malin lub truskawek
1 jogurt grecki (polecam Bakomy ...pychaaaaa..koszt ok 3,50zł)
1 paczke ciasteczek owsianych (San- złotokłose wiatraczki ...lub Digestivy...lub zrobione samemu)
owoce mrożone rozbijamy w robocie na mase (cos na kształt sorbetu)
ciasteczka gnieciemy na drobne cząstki
do naczynia- pucharka od lodów lub szerokiej szklanki ..na dno ...najpierw warstwa ciasteczek warstwa owoców potem warstwa jogurtu greckiego i potem znowu owoce i jogurt ...na końcu posypujemy ciasteczkami ...pycha ...myśle że to pomysł dla dzieci co nie lubia jogurtów owocowych
garstka mrozonych malin lub truskawek
1 jogurt grecki (polecam Bakomy ...pychaaaaa..koszt ok 3,50zł)
1 paczke ciasteczek owsianych (San- złotokłose wiatraczki ...lub Digestivy...lub zrobione samemu)
owoce mrożone rozbijamy w robocie na mase (cos na kształt sorbetu)
ciasteczka gnieciemy na drobne cząstki
do naczynia- pucharka od lodów lub szerokiej szklanki ..na dno ...najpierw warstwa ciasteczek warstwa owoców potem warstwa jogurtu greckiego i potem znowu owoce i jogurt ...na końcu posypujemy ciasteczkami ...pycha ...myśle że to pomysł dla dzieci co nie lubia jogurtów owocowych
Osinka
Marcowa Mama Agatki 2006
i jak tu schudnąć jak ciągle jakieś nowe przepisy serwujecie??
reklama
K
KingaP
Gość
co dziś robicie na obiad? Szukam inspiracji... Musze sie zmobilizować, zrobić listę obiadów na cały tydzień, żeby je przygotowywać codziennie wieczorem :-(
Podziel się: