reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy na smakołyki i dania zwykłe dla naszych Słoneczek

Ivka - ja mam tez tefala ...ale nic się nie działo ...tzn. nie przywierały upiornie...ale z odrobina tłuszczu lepiej sie smaży

reklama
no ładnie żeście ochrzciły te placuszki :-D:rofl2::-D:rofl2:
cieszę się, że smakują
i też je jutro robię na śniadanie

żeby zrobić je bez tłuszczu to nie można ich ruszać przez dłuższą chwile i najlepiej poruszać patelnią żeby się same odkleiły

Maks ma tak zmienne apetyty, że nie nadążam! to co smakuje mu jednego dnia to następnego już niekoniecznie - i jakieś takie wysublimowane gusta mu się zrobiły - bylejakiego rosołu ze stołówki nad morzem nie chciał tknąć a łososia z grilla z masłem czosnkowym zjadł wielki kawał zagryzająć surówką z białej kapusty:szok:

ziemniaków i chleba nadal nie tknie i nawet przemycone wypluwa

A ja polecam przepis (wypróbowany juz kilka razy) Niggelli przysmak z mrozonych malin/truskawek z jogurtem i ciasteczkami owsianymi

garstka mrozonych malin lub truskawek
1 jogurt grecki (polecam Bakomy ...pychaaaaa..koszt ok 3,50zł)
1 paczke ciasteczek owsianych (San- złotokłose wiatraczki ...lub Digestivy...lub zrobione samemu)

owoce mrożone rozbijamy w robocie na mase (cos na kształt sorbetu)

ciasteczka gnieciemy na drobne cząstki

do naczynia- pucharka od lodów lub szerokiej szklanki ..na dno ...najpierw warstwa ciasteczek warstwa owoców potem warstwa jogurtu greckiego i potem znowu owoce i jogurt ...na końcu posypujemy ciasteczkami ...pycha ...myśle że to pomysł dla dzieci co nie lubia jogurtów owocowych

Ja tez mam tefala -i smazylam bez tluszczu-i w ogole nie przywieraly.
Karoka-pysznie wyglada ten Twoj przepis-tylko oswiec ociemniala niewiaste czym sie rozni jogurt grecki od zwyklego...

reklama
co dziś robicie na obiad? Szukam inspiracji... Musze sie zmobilizować, zrobić listę obiadów na cały tydzień, żeby je przygotowywać codziennie wieczorem :-(

Do góry