reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy na smakołyki i dania zwykłe dla naszych Słoneczek

ja chcę już mieć swoją kuchnię!!!! u teściów nie mogę się rozkręcić kulinarnie, a tak czytam te wasze przepisy i ślinka mi leci :cool2:
 
reklama
a jeszcze jeden przepisik:

duszona wołowina w śmietanie z warzywami i ryżem:

plaster dobrej wołowiny
trochę kalafiora (albo pokrojonej w kawałki fasolki szparagowej, albo brokuła)
1 marchewka
śmietana słodka

wołowinę (plaster najdroższej części - bo nie ma żył) pokroić drobno i lekko, króciutko obsmażyć w garnku na oliwie z oliwek, dodać odrobinę soli i soku z cytryny, zalać niewielką ilością wody i dodać drobno pokrojone warzywa (do wyboru), jak woda za mocno odparuje to dodać śmietanę, ale całość trzeba mieszać i dusić na b. małym ogniu, żeby się śmietana nie zważyła, dusić do miękkości, można dodać odrobinę startego parmezanu dla smaku albo serka mascarpone (ale to na końcu bo się zważy)

ryż gotować osobno - rodzaj i miękkkość jak kto lubi

przepis jest "na oko" bo to moja radosna twórczość, a ja gotuję "na oko", przyprawiam "do smaku", a składniki "do wyboru" - w zależności od apetytu i zawartości lodówki;-)
 
iwosz - jeszcze troszkę i sama sobie poeksperymentujesz:-)

a późnymi wieczorami uwielbiam obejrzeć sobie Nigellę:rofl2:
 
Kinga! - koniecznie musisz przejść kurs poznawania nowych smaków!

szparagi mają smak iście szparagowy, nie podobny do niczego;-), mogą być gorzkawe na końcach więc dobrze je gotować z odrobiną cukru, soli i sokiem z cytryny - dobre są też same polane masłem, niestety sezon na nie się kończy

w dwóch słowach mogę siebie określić: NIEGRAMOTNA KULINARNIE :angry::angry::angry:

No to koniecznie te szparagi musze spróbować :tak:

A czy one pasują na kolację? Tak po prostu, jak np. fasolka szparagowa :-p
 
Mokkate - fajną musisz mieć patelnię, że tak możesz smażyć bez tłuszczu! ja mam takie byle jakie, bo potrzebuję wiele rozmiarów i dość dużo gotuję to się niszczą no i nie dorobiłam się jeszcze takiej fajniejszej

:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Dorobiłam się jakoś rok temu i bardzo sobie chwalę.....
ale ja mam już w październiku 13 lat po ślubie.....:tak::-)
więc sama rozumiesz- miałam czas na "urabianie przeciwnika" ;-):-D;-):-D
 
o kurcze Mokkate!!! znaczy że ja będę jeszcze czekać na taką .... jakieś 10 lat!!!!:rofl2:
 
reklama
Kinga o! - fasolka szparagowa jest im najbliższa:-) tyle że słodsza:-) na tyle na ile słodka może być fasolka;-):rofl2::-D
 
Do góry