Zupa jarzynowa ze strony Pampers po 7 mc-cu:
Składniki
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=arial,helvetica]250g ziemniaków[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=arial,helvetica]150g marchwi[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=arial,helvetica]150g pasternaku[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=arial,helvetica]150g brukwi[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=arial,helvetica]1 por, tylko biała część[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=arial,helvetica]1 cebula[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=arial,helvetica]2 ząbki czosnku[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=arial,helvetica]1 łyżka stołowa bulionu z warzyw[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=arial,helvetica]odrobiną oliwy z oliwek[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=arial,helvetica]Jak przyrządzić:[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=arial,helvetica]1.Obierz i pokrój w małą kostkę wszystkie warzywa, myjąc pora szczególnie dokładnie przed krojeniem.[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=arial,helvetica]2. Zagotuj bulion z jarzyn, dodając proszek do pół litra wody, następnie odstaw[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=arial,helvetica]3. Podgrzej odrobinę oliwy na patelni.[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=arial,helvetica]4. Dodaj ziemniaki, marchew i brukiew, zakryj i smaż powoli aż zmiękną[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=arial,helvetica]5. Dodaj cebulę, pora i czosnek, nakryj i podgrzewaj przez 5 minut, co jakiś czas mieszając. [/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=arial,helvetica]6. Wlej bulion warzywny, zagotuj gotuj przez 12 minut na małym ogniu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. [/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=arial,helvetica]Po ostygnięciu zupę można zmiksować. Jeżeli zupa zawiera zbyt dużo płynu, gotuj ją na dużym ogniu przez parę minut. Odwrotnie, jeżeli chcesz mieć bardziej wodnistą zupkę, dodaj świeżą, zagotowaną wodę w czasie miksowania w celu uzyskania właściwej konsystencji. [/FONT]
[/FONT]