reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przekręcanie się z brzuszka i inne zabawy

reklama
Cześć,
jak to jest u Waszych dzieci? Moja Zosia (4,5 miesiąca) już kilka razy (jakis miesiąc temu) przeturlała się z brzuszka na plecy samodzielnie. Ale to był mam wrażenie incydent. Teraz chętnie leży na brzuszku i w ogóle mocno się kula na boki (bardzo lubi), ale jakoś na brzuszek samej jej się nie udaje. Z powrotem tym bardziej. Mam wrażenie, że się Panienka nie kwapi, a zabawki wcale jej nie zachęcają? Wiem, że w końcu się jej uda i sama w swoim rytmie do wszystkie dojdzie, ale jak można stymulowac jej rozwój ruchowy? Jak bawicie się z niemowlakam w tym wieku? Będę wdzięczna za podpowiedzi jakie akrobacje wyczyniać?:-) Nie chce popaść w rutynę:-D

Mój synek ma 5 miesięcy, przekręca się z plecków na brzuszek już od jakiegoś czasu, ostatnio nauczył się wracać na plecki, poza tym tak kombinuje że już czasami staje na czworaka i buja się do przodu i do tyłu. Ale przecież każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Nie ma co zmuszać maluszka do akrobacji, to po prostu samo przyjdzie. Jak będzie dzidzia gotowa to sama będzie się przekręcać w każdą możliwą stronę. Ani sie obejrzysz a dzidzia będzie raczkować :)

Dziecko samo sie nauczy w swoim czasie. Mozesz troche stymulowac ja do obracania - lekko trzymaj za dupke a reszte ciala niech diecko juz przekreca.

Swoja droga moj pierwszy synek wogole sie nie przekrecal- przypadkowo z 4 razy przekrecil sie z brzuszka na plecy ale odwrotnie to ani razu. Moj 2-gi synek widze ze juz podobnie zaczyna jak starszy wiec nie oczekuje tego ze bedzie sie obracal. Jak narazie lezy na brzuchu i jak juz nie chce to ryczy w nieboglosy :mamo pomocy!!!!

Nie przejmuj sie jak nie bedzie sie obracac z plecow na brzuszek to nic sie nie sanie ;-)

Moja Maja przekręca się z plecków na brzuszek w jedną i w drugą stronę, natomiast nie potrafi z brzuszka na plecki, myślę że kiedyś sama się tego nauczy :)

Hej:) ja z moją córcią lubimy turlać się na łóżku, kładę ją na mój brzuch(pleckami do mnie) i kulamy się w lewo i prawo, albo kładę ją na macie i robimy tzw ćwiczonka:) rozkładam jej rączki na boki, potem w górę i w dół, nóżki podciągam jej ku brzuszkowi, wyma****e jej przed noskiem, a teraz podłapała i sama łapie się za tyłek i podciąga do góry żeby znowu zobaczyć swoje nogi:) lubimy tańczyć razem i śpiewać w tedy Igusia ma największy ubaw z mamy:)))))) lubi jak się ją podrzuca do góry, albo samolocik, a największy ubaw ma jak udaję że ją upuszczam i przy tym daję buziaka i narazie to tyle co robimy, sama tez już nie wiem czym ją zająć bo pomału to wszystko robi sie dla niej nudne:) podsuwajcie inne pomysły. Pozdrawiam

reklama
No i dziewczyny, nie upłynęło dwa dni od mojego ostatniego postu gdzie pisałam że maja się nie umie przekręcić z brzuszka na plecki a tu dzisiaj od rana turla mi się w te i nazad :p hihihi to jest niesamowite jak z dnia na dzień nasze Maluszki zdobywają nowe umiejętności :)

Do góry