reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Przedszkola i żłobki

U nas trzymajcie kciuki 21 maja są wyniki dostania się do żłobka czy kolejny rok w domu.

Ja nie chce kolejny rok siedzec w domu.....!

Siostra męża złożyła dokumenty przed majówką w Dąbiu w żłobku była 26 na liście na 30 dzieci!!!!! wiec ma sznasy
a my bylismy po ostatnim naborze 36 na liście rezerwowej:(

reklama
Nie mam pojęcia. Nie będę się teraz chyba pytała. A znasz panie, które będą w trzylatkach? To będziemy musiały się umówić jakoś ;)

na razie wiem jaka pani bedzie własnie w grupie 3 latków - biedronkach, bo bedą 3 grupy trzylatków z czego jedna jest tzw popołudniowa. i dwie ranne grupy

Witam :) dziewczyny, potrzebuje pomocy. Za jakiś czas moja córka będzie musiała iść do żłobka. Biorę pod uwagę trzy publiczne w Szczecinie: na Niedziałkowskiego, Podhalańskiej i na Pomorzanach, możecie mi coś o nich powiedzieć? Będę bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam

Witam,
szukam niepublicznego przedszkola w rejonie 1-go maja dla mojej 2,5 latki. Może mi ktoś polecić jakieś fajne miejsce? Będe wdzięczna za pomoc!:-)

Dziewczyny wiecie cos na temat dofinansowań na dziecko w prywatnych przedszkolach? Moja kuzynka z Gdańska płaci jedynie 250 zł za dziecko a reszta pokrywana jest z funduszu.. Ciekawa jestem czy w szzecinie sa takie przedszkola? Musze gdzies malego posłać, nie jestem tu zameldowana, a 1000 zl na prywatne przedszkole nie mam :no:

Danix wątpię w to że w Szczecinie są takie dofinansowania, gdyby to było prawdą od razu bym córkę posłała do prywatnego żłobka, do państwowego się nie dostała. Zapisałam małą do tego nowego żlobka na warszewie ale jest daleko w kolejce. Jak ja zapisywalam to pani dyrektor mówiła że na wrzesień nie ma szans ale może na marzec się dostanie fajnie by było...chcę wrócić do pracy a z tymi żłobkami to masakra a prywatne jak dla mnie drogie.

reklama
Dla mnie tez niestety za drogie :( słyszałam od koleżanki z pedagogiki ze wszystkie przedszkola jak napiszą o dofinansowanie to je dostają, tylko podobno właściciele przedszkoli nie chcą się tym chwalić i trzeba pytać.

Rozważam tez opcje zameldowania się i zapisania małego do publicznego przedszkola. Możecie polecić jakieś w okolicy 3 Maja/ (centrum).

W ogóle to jestem zielona temacie przedszkoli/ żłobków- jak się teraz gdzieś zapisze to mamy jakiekolwiek szanse na dostanie miejsca w przeciągu kilku miesięcy?

No i druga sprawa- synek ma 2 lata i 2 miesiące i dopiero uczy się siusiania na nocniczek. Mówi dosyć ładnie, no ale wiadomo nie wszystko powie. Gdzie lepiej zacząć szukać miejsca- żłobki czy przedszkola?

Do góry