Cukszyk..mama
Fanka BB :)
Witam . Moja umowa zostala przeduzona do czasu porodu , ostatnio obilo mi sie o uszy ze moze nalezec mi sie macierzynskie z zusu . Moze ktoras z was bedzie wiedziec cos w tym temacie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dobrze. A jak to wyglada. Trzeba zglaszac pracodawcy o urodzeniu ? , dostarczac jakies dokumenty ?Macierzyński jak najbardziej Ci się należy. W tej kwestii nic się nie zmieniło.
Tak, bo w dniu porodu nadal jesteś pracownikiem. Przekazujesz akt urodzenia dziecka a pracodawca wysyła dokumenty do ZUS-u.Dobrze. A jak to wyglada. Trzeba zglaszac pracodawcy o urodzeniu ? , dostarczac jakies dokumenty ?
Dziekuje bardzo za odpowiedziTak, bo w dniu porodu nadal jesteś pracownikiem. Przekazujesz akt urodzenia dziecka a pracodawca wysyła dokumenty do ZUS-u.