reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przeciwciala przeciw plemnikowe

Hej dziewczyny, niedawno wykryto u mnie przeciwciała przeciw plemnikom, czy któraś z Was zmagała się z tym albo zna kogoś kto szczęśliwie zaszedł w ciążę przy przeciwciałach jakie metody leczenia są skuteczne?

reklama
U mnie lekarz nawet nie zlecił tego badania ponieważ uznał, że niezależnie czy ktoś ma czy nie ma danych przeciwciał to nie ma to żadnego wpływu na zachodzenie w ciążę. Ale może ktoś inny się wypowie.

U mnie lekarz nawet nie zlecił tego badania ponieważ uznał, że niezależnie czy ktoś ma czy nie ma danych przeciwciał to nie ma to żadnego wpływu na zachodzenie w ciążę. Ale może ktoś inny się wypowie.
Dziękuje za odpowiedź, co to za lekarz o jakiej specjalizacji? Z kliniki czy ogólny gin.? Chciałabym żeby to nie miało znaczenia, jednak kilka lat starań z jednym poronieniem świadczą że coś ogólnie jest na rzeczy. Może nie mają znaczenia przeciwciała w niskich mianach, u mnie niestety (+++) na 4 możliwe i interpretacja jest obok wyniku że może mieć znaczenie kliniczne. Resztę badań tj. hormony, owulacje, tarczycę, glukoza i ins. są w normie.

Lekarz z klinki leczenia niepłodności, specjalizacja endokrynologia ale ja nie miałam poronień. Zapewne tylko lekarz ze specjalizacją immunologa może w tym momencie coś więcej powiedzieć i wprowadzić leczenie. Gdzieś czytałam wątek na temat danych przeciwciał, że można to leczyć ale leczenie ma swoje skutki uboczne i nie jest obojętne dla organizmu. Tak na prawdę leczenie niepłodności to mega szeroka dziedzina obejmuje wiele działów. Życzę powodzenia :/

Lekarz z klinki leczenia niepłodności, specjalizacja endokrynologia ale ja nie miałam poronień. Zapewne tylko lekarz ze specjalizacją immunologa może w tym momencie coś więcej powiedzieć i wprowadzić leczenie. Gdzieś czytałam wątek na temat danych przeciwciał, że można to leczyć ale leczenie ma swoje skutki uboczne i nie jest obojętne dla organizmu. Tak na prawdę leczenie niepłodności to mega szeroka dziedzina obejmuje wiele działów. Życzę powodzenia :/
Przejrzałam internet od góry do dołu i ogólnie mało jest na ten temat powiedziane. Są wzmianki o leczeniu o którym piszesz jednak nie ma później info czy się udało dzięki temu 🤦‍♀️Ja też byłam w klinice, doktor sp. androlog zleciła mi to badanie. Co do leczenia niepłodności to racja.....Może być masa przyczyn...... Nie dziękuję i również życzę powodzenia bo rozumiem że też się staracie! Buziaki!

Nam się w końcu udało ale to było długa tułaczka (trwała 8 lat)... Ja w ogóle nie umiałam zajść w ciążę. Pomogła laparoskopia, polopiryna i vit.c, euthyrox (w wielkim skrócie). Najlepiej jakbyś poszła do immunologa, ja się do genetyka NFZ w ciągu 2 miesiącu dostałam więc może dla par starających się będzie jakiś szybszy proces rejestracji. Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz powodzenia :*

reklama
Do góry