reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Proszę o wskazówki/ pierwszy wykres

Serio? No tak to nigdy nie myslalam :errr: Pragniemy doczekać się dziecka wiec zrobię wiele... w tym mierzenie temperatury :)
Jak masz mierzyc temperature, to mierz zanim ruszysz sie z lozka, najlepiej termometrem ktory daje pomiar dokladny tzn dwa miejsca po przecinku i o stalej porze.

reklama
Dokoncze mierzenie do pełnego wykresu (cyklu) i odpoczne. Chyba za bardzo nam zależy. Mój TŻ pyta po mierzeniu, uważa, ze w każdym cyklu się udało .. Dopóki nie z weryfikuje tego życie.

Z mojego doświadczenia powiem Ci tyle, ze zawsze jakoś tam uważaliśmy żeby dzidziusia nie było bo wiecznie coś:) któregoś dnia stwierdziliśmy, ze w sumie jakby już dzidziuś był to nie było by tragedi, ale jak nam nie bedzie dane to trudno i mieliśmy inne plany na życie bez dzieci. I w pierwszym cyklu zaszłam w ciąże, kompletnie sie tego nie spodziewaliśmy. Oczywiście nie każdemu jest tak dane, ale lepiej dla Was jak będziecie zrelaksowani i bedziedzie seks uprawiać z miłości, a nie sztywno bo wykres pokazuje, ze dzisiaj trzeba. Zobaczycie bedzie dobrze:) trzymam mocno kciuki za Was!

No i co dwa dni było przez 6miesiecy w tym miesiącu dalismy na luz
Luz to podstawa. U mnie testy się nie sprawdziły, przysporzyły mi tylko niepotrzebnego stresu że nie mam owu. Dopiero jak odpuściłam temat i stwierdziliśmy że co ma być to będzie- udało się! Ja polecam LUZ!!!

reklama
Weź sobie te pomiary zapisz w jakiejś aplikacji albo na stronie (enpr, owufriend), kup termometr z dwoma miejscami po przecinku, poczytaj o podstawach, obserwuj śluz i wyjdzie taniej i pewniej niż testy owulacyjne ;)

Luz to podstawa, ale.... same wiecie, że czasem to za mało. Jak ktoś się stara i ciągle coś to takie gadanie tylko irytuje. Ja bym powiedziała tak - poobserwuj kiedy rzeczywiście masz owu i wtedy luz ;) A jak nie będzie zaskakiwać to szukać dalej.

Do góry