reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

proszę o pomoc

reklama
Nie martw się ja na początku ciąży brałam mocne leki na przeziębienie plus byłam na prześwietleniu płuc , tez dowiedziałam się o ciąży dopiero po tych poczynieniach , teraz jestem w 36 tc u ledwo umiem wysiedzieć tak młody bryka 😜

Nie martw się ja na początku ciąży brałam mocne leki na przeziębienie plus byłam na prześwietleniu płuc , tez dowiedziałam się o ciąży dopiero po tych poczynieniach , teraz jestem w 36 tc u ledwo umiem wysiedzieć tak młody bryka 😜

strzelam, że też się nastresowałaś na początku :(
rozumiem, że jak na I badaniach prenatalnych wyszło wszystko ok, to już się nie przejmowałaś?

Zależy ile. Do 150 mg to dawka bezpieczna i zalecana przez lekarzy, gdy pojawiają się określone problemy z ciąża i jej utrzymaniem.

Ale to wszystko w potwierdzonej ciąży.

Poczytaj mamę ginekolog: hipotetyczna Hania, wszystko ci rozjaśni [emoji3526]

Zależy ile. Do 150 mg to dawka bezpieczna i zalecana przez lekarzy, gdy pojawiają się określone problemy z ciąża i jej utrzymaniem.

Ale to wszystko w potwierdzonej ciąży.

Poczytaj mamę ginekolog: hipotetyczna Hania, wszystko ci rozjaśni [emoji3526]
tak, dzięki, już ktoś mi wkleił ten link ;)
uspokoiło mnie to, jednakże czekam na wizytę i potwierdzenie tego z ust mojego lekarza ;)

tak, dzięki, już ktoś mi wkleił ten link ;)
uspokoiło mnie to, jednakże czekam na wizytę i potwierdzenie tego z ust mojego lekarza ;)
Moim zdaniem wybacz ale wyluzuj. Oszalejesz przez te 9 miesięcy jesli bedziesz tak sie wszystkim przejmowac. Każda normalna kobieta martwi się o ciaze wiadomo ale dostałaś tyle argumentów a mimo to dalej mam wrazenie nam nie wierzysz.

Zażywałam aspirynę musująca (przez 3 dni w sumie 5 tabletek). Byłam przeziębiona - nie czułam się najlepiej. Po 5 dniach od tego wykonałam test ciążowy - beta 200. Czy aspiryna może negatywnie wpłynąć na rozwoju dziecka?
Choć przeczytasz na ulotce, że bezwzględnie nie należy stosować w ciąży, aspiryna zawiera tą samą substancję co Acard, który niektóre ciężarne muszą brać całą ciążę (kwas acetylosalicylowy). Jednorazowe zażycie nie powinno mieć znaczenia

reklama
ja brałam acard do 20-ktoregos tc ,przez wcześniejsze poronienia ,kolezanka tak samo , teraz się to praktykuje ,naprwno nie zaszkodzi

Do góry