reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Proszę o pomoc w wynikach 😔

Justyna21

Zaciekawiona BB
Witam wszystkich [emoji6]
Mam problem mianowicie staramy się o dzidziusia, zrobiłam badania krwi niestety nie mogę się dodzwonić do swojego lekarza. Czy któraś z Pan umiałaby zinterpretować moje wyniki krwi. Martwię się że jest coś nie tak [emoji57][emoji17] Dodam że od paru lat borykam się z niedoczynnością tarczycy i kolejne badanie wychodzi w porządku. Testy ciążowe wychodziły z drugą jasna kreską (używałam różnych marek testów na każdym tak samo widać) czy któraś z Pań pomogłaby. Z góry bardzo dziękuję za każdą pomoc [emoji3590]
Na zdjęciu widzę że wycięło ostatnie badanie to Tsh
Image%20(2).jpeg

Ostatnia edycja:
reklama
Leukocyty w ciąży często są podwyzszone, sama mam ciągle na poziomie ok 11,5-12 jestem w 25tc i jest to ok. Tsh moim zdaniem do zbicia bo jest na granicy, powinno byc w okolicy 1 najlepiej :) Umów się do endokrynologa, jeśli jesteś w ciazy to ze skierowaniem muszą przyjąć Cię w przeciągu 7 dni.

Morfologia jest ok - leukocyty w ciąży mogą być podwyższone.
TSH najlepiej jakby było ok 1.

Znaczy że jest jakieś prawdopodobieństwo o mniemanej ciąży? Dałyście mi ciut nadziei, że jednak nie wariuje lub sama psychika mi płata figle. Miewałam jakieś bóle podbrzusza i okres miałam skompy niż zawsze (w tamtym miesiącu) moje cykle są 32-34 dniowe kochamy się ciągle i tak sobie myślę że na przyszły tydzień test zrobię. Bo czytalam i też mi mówiono że jeśli się ma zbyt duża tarczyce to testy mogą być jakoś sfałszowane ( ta opcja odpada) w tym momencie, bo tarczyca mi spada. Do ginekologa idę 4. 03 myślicie ze na usg coś wyjdzie?

Po tych leukocytach nie możesz stwierdzić czy jesteś w ciąży bo nawet przy infekcji mogą być podwyższone jak się nie myle. Jeśli wychodzila Ci druga blada kreska to mogłaś przy okazji morfologii zrobić beta HCG jak już i tak byłaś pobrać krew. Wtedy miałabyś pewność czy jesteś w ciąży. Ja bym radziła jednak zrobić betę jeśli chcesz wiedzieć napewno

Zapomniałam o beta HCG zrobić z krwi, ale no dobra nic straconego zamiast gdybać w następnym tygodniu się okaże czy ginekolog coś widzi czy nie :)
Po tych leukocytach nie możesz stwierdzić czy jesteś w ciąży bo nawet przy infekcji mogą być podwyższone jak się nie myle. Jeśli wychodzila Ci druga blada kreska to mogłaś przy okazji morfologii zrobić beta HCG jak już i tak byłaś pobrać krew. Wtedy miałabyś pewność czy jesteś w ciąży. Ja bym radziła jednak zrobić betę jeśli chcesz wiedzieć napewno

Leukocyty w ciąży często są podwyzszone, sama mam ciągle na poziomie ok 11,5-12 jestem w 25tc i jest to ok. Tsh moim zdaniem do zbicia bo jest na granicy, powinno byc w okolicy 1 najlepiej :) Umów się do endokrynologa, jeśli jesteś w ciazy to ze skierowaniem muszą przyjąć Cię w przeciągu 7 dni.

Morfologia jest ok - leukocyty w ciąży mogą być podwyższone.
TSH najlepiej jakby było ok 1.
Dziewczyny, a skąd informacja, że TSH powinno być około 1, skoro norma w ciąży w pierwszym trymestrze wynosi 2.5? :) A w drugim jest nawet wyżej, bo aż 3 :)
Pytam z ciekawości :)

Też słyszałam że jeżeli kobieta się stara o dzidziusia to ma mieć 2,5 TSH, pomimo tego że mam rzekoma niedoczynność to tarczyca sie zmieniejsza. Napisałam rzekoma gdyż przestałam w to wierzyć, że to mam bo od kilku miesięcy mam naprawdę niezłe TSH czyli nie wchodzące powyżej 3,0. Jak to powiedział lekarz "cud ozdrowienie" co byście mi radziły dalej biorę Folik i jakie miałabyście na sposoby na ból głowy oraz częste nudności?

reklama
Z całego wątku niewiele rozumiem, ale jak w ciazy faktycznie jesteś to Tsh trzeba kontrolować i 2,7 to wcale nie tak super. Rozumiem, że nie wierzysz w swoją niedoczynność tarczycy bo stał się cud ozdrowieńczy??? Czy to znaczy że teraz odstawiłaś leki? Czy poziom tsh 2,7 masz bez brania leków od dłuższego czasu?

Do góry