reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

reklama
Teddy czekam na Twoja relacje z neicierpliwoscia a tymczasem podam Wam moj przepisik na ziarnisty chlebek. Waszego nawiasem mowiac nie doszukalam sie tylko zdjecia Doxy sa imponujace ;)

chlebek ziarnisty Orzecha

2 szklanki maki pszennej
1/2 szklanki pestek slonecznika
1/2 szklanki pestek dyni
1/2 szklanki siemienia lnianego
1/2 szklanki otrab pszennych
1/2 szklanki platkow pszennych
2 lyzki oliwy
5 dkg drozdzy
ciepla woda, moze byc z mlekiem
1 lyzeczka soli

mozna dodac swiezy tymianek i czarne pokrojone oliwki.

drozdze z ciepla woda i cukrem rozmieszac i zaczekac az podrosna.
wszystkie sypkie rzeczy wymieszac dokladnie, dodac rozrobione drozdze i ciepla wode dodatkowo tak, zeby powstalo luzne ciasto....nawet bardzo luzne, bo pestki wchlona wode.
odstawic w cieple miejsce ma urosnac sporo ( 30 min)
piekarnik nagrzyny do okolo 180 st. piec przez 30-40 minut.

ten wychodzi mi zawsze ;)

Magdusiek napewno była pyszna! Lubię takie sprzątanie lodówki ;)

Teddy a robiłaś ten mój przepis z otrębami?

Orzeszku drogi a ile tego cukru do drożdży? No i proszę dokładniej opisać mi luźność ciasta :laugh: Aaaa i jeszcze jedno, powiedz mi czy przy tej ilości pestek da się ten chlebek ukroić?

wyglada na to, ze bedzie w porzadku... pekl i sie wyplaszczyl, ale nie opada...

dodalam otrab niecala szklanke i troche slonecznika...
czyli wychodzi na to, ze te przepisy nie nadaja sie do maki razowej, albo ta moja maka byla jakas lewa... ;)

nie, no ja nie mogę !! ale wy porządne gospodynie jesteście - takie pyszności robicie (to nic, że czasami nie wychodzą, chęcie się liczą ;)) ja to tylko zupki jakieś, ewentulanie kotlety, makaron...dwie lewe ręce w kuchni mam - brawo dziewczyny :)

reklama
Do góry