reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje imion dla naszych pociech

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
u nas batalia na chłopca, Miał być Jakub, ja chcę Mikołaja. Za to mój syn krótko ucina dyskusję: "Nie Kubuś, nie Mikoś, - Zuzia " :-D

venus - mamy takie same gusta ;) Jak wołacie zdrobniale na Mikołaja?

Ostatnia edycja:
My cały czas myślimy ale w zasadzie zauważyłam, że dla mojego męża to był bardziej fascynujący temat na samym początku. Tak jakby teraz się znudził całą tą ciążą. hmm zmartwił mnie ostatnio.

s.michalina daj szanse swojemu mężowi :D Mój teraz bardziej się cieszy niż w 1 ciąży, a i tak twierdzi, że dla niego to ciąża, rośnie brzuch a później przez pierwsze 6 m-cy dziecko i tak się prawie cały czas klei do mamy. Dopiero później robi się bardziej interaktywne i tato je zauważa :p

u nas batalia na chłopca, Miał być Jakub, ja chcę Mikołaja. Za to mój syn krótko ucina dyskusję: "Nie Kubuś, nie Mikoś, - Zuzia " :-D

venus - mamy takie same gusta ;) Jak wołacie zdrobniale na Mikołaja?

No różnie np Mikołajek, Mikuś, Miki.

reklama
A u Nas juz wiem:happy:
Na 99% bedzie OLIWIER:-D a gdyby jakims cudem nie było siusiaka to byłaby ROXANA :-D
Oliwier znaczenie imienia

Imię Oliwier

Oliwier to imię pochodzenia normandzkiego i powstało od słowa Alfihar czyli „armia elfów”. Inna historia zaś głosi, iż imię Oliwer pochodzi z łaciny od słowa oliva, które oznacza „drzewo oliwne”

Oliwier to imię o dość nieznacznym pochodzeniu, jednak mimo tego można określić iż liczbą imienia Oliwier jest jedynka, która oznacza osoby sprawiedliwe, lubiące dokonywać nowych czynów, idące śmiało do celu, który zwykle jest bardzo ambitny. Planetą, która czuwa nad imieniem Oliwier jest wojowniczy Mars, a znakiem zodiaku tego imienia jest Ryby. Imieniu temu jako totem roślinny przypisano drzewo oliwne, a jako totem zwierzęcy pstrąg. Kolorem imienia Oliwier jest oliwkowy, zaś szczęśliwym kamieniem - turmalin.

Znaczenie imienia Oliwier mówi nam, iż jest to osoba niezwykle ambitna, lubiąca wyzwania i wysoko postawione cele. Oliwier jeśli coś sobie wymyśli to musi to zrealizować, nawet jeśli wszystko jest przeciwko niemu. Płynie pod prąd osiągając kolejne sukcesy, uważa jednak, by nie ranić przy tym innych.

Znaczenie imienia Oliwier mówi, iż jest to osoba lojalna i sprawiedliwa, a także taktowna i zdecydowana. Ma również znakomitą intuicję, dzięki której świetnie potrafi dopasować się do każdej sytuacji. Potrafi stawić czoło przeciwnościom losu - nigdy się nie poddaje. Ma w sobie dużo wewnętrznej siły, która pomaga mu przejść najtrudniejsze chwile życia.

Oliwie, jak mówi znaczenie imienia, wszystko co robi - robi dokładnie, starannie i pilnie. Nie odwala fuszerki - jest perfekcjonistom. Mimo swego opanowania jest bardzo towarzyski i potrafi wzbudzić sympatię, stąd też zawsze otacza go grono ludzi, którzy potrafią być przy nim na dobre i na złe.

W miłości jak mówi znaczenie imienia Oliwier jest on stały - jeśli pokocha to na dobre, ale jeśli się go zrani to bywa porywczy. Swoją rodzinę stawia na najwyższym miejscu i jest gotów zrobić dla niej wszystko. Warto jeszcze dodać, że Oliwier kocha podróże dlatego też bardzo często z całą rodziną przemieszczają się, podróżują, a nawet zmieniają miejsce zamieszkania.

Zawodami idealnymi dla imienia Oliwier są: pedagog, psycholog, naukowiec, matematyk, podróżnik

Zdrobnienia imienia Oliwier: Liwek, Olas, Olasek, Olcio, Oleczek, Olek, Olerek, Oli, Olik, Olinek, Oliwa, Oliwciu, Oliwek, Oliwierek, Oliwieruś, Oliwuś, Olo, Olu, Wier, Wierek, Wieruś

Imieniny: 27 maja, 2 września
Znaczenie imienia Roxana
Imię Roxana

Roksana to imię staroperskie i oznacza „jutrzenkę” bądź „jaśniejącą”. Dla Persów Raohszana ( Roksana ) była symbolem Wenus, greckiej bogini miłości, sztuki i harmonii.

Nie trudno się domyślić, że planetą jaka jest przypisana imieniu Roksana jest planeta Wenus, która wnosi w życie Roksan ład, harmonię i miłość. Dopełnieniem jest liczba trzy, która u osób o imieniu Roksana ma na celu podkreślenie urody, wyzwolenie energii i śmiałości. Znakiem zodiaku, który najlepiej odpowiada imieniu Roksana jest Lew, który ma wyzwolić w Roksanach siłę i odwagę.

Osoby noszące imię Roksana są osobami lubiącymi udzielać się towarzysko. Lubią imprezy i spotkania z przyjaciółmi. Są osobami przebojowymi i otwartymi na nowe doznania. Szalone życie to dla nich normalna sprawa. Nie lubią bezczynności, siedzenie przed komputerem czy telewizorem. Jeśli akurat nie mają spotkania to spędzają czas w sposób aktywny np. biegając czy jeżdżąc na rowerze. Kochają podróże, szczególnie nad jeziora i morza. Góry tylko zimą. Kochają również sztukę – mają dusze artystki, toteż często zostają malarkami, pisarkami, czy fotografami. Są z natury spokojne, ale gdy trzeba pokazują pazurki i zażarcie walczą o swoje racje. Życie traktują dość luźno, kierują się porywami serca, co często doprowadza je do łeż. Roksany to wbrew pozorom bardzo kruche i delikatne dziewczyny, które bardzo łatwo zranić. Mając nad sobą planetę Wenus, nie ukrywają swojej urody, stąd też mają wielu adoratorów, których traktują nie mniej nie więcej jak zabawki. Mężczyzna dla osoby noszącej imię Roksana to ulotna chwila, którą trzeba w pełni wykorzystać, a po tej chwili będzie następna. Przygodne miłostki to dla Roksan część normalnego dnia, wieczór bez mężczyzny jest dla nich wieczorem straconym. Kiedy jednak uświadamiają sobie swój wiek i swoją samotność szukają pierwszego lepszego, który da się zaciągnąć do ołtarza.

Zawodami, które będą odpowiednie dla osoby noszącej imię Roksana to: organizator wycieczek, przewodnik, modelka, aktorka, malarka, pisarka, fotograf.

Zdrobnienia: Roksi, Roksanka, Roksuś

Imieniny: 14 września

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry