reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Promem do Polski

Fenix83

Fanka BB :)
Miasto
Zamość----->Wexford
Hej dziewczyny.
Szukałam takiego tematu na forum ale niestety ,albo szukac nie umiem albo takowego nie ma.
Otóż wybieramy się autkiem do Polski :-) w końcu :-)
Niestety nasi znajomi latają raczej do Polski więc nie bardzo mam się kogo poradzic w sprawie promu i firm promowych.
Chciałabym żebyście mi doradziły i ewentualnie pokierowały skąd i czym(czyt.jakim promem) najlepiej jest płynąc do Polski.
Z tego co się orientuję to niestety nie ma bezpośredniego promu do Pl więc czekam na wypowiedzi :-)

reklama
Sama jeszcze nie korzystalam z promu ale interesowalam sie tematem gdyz za jakis czas tez chcemy jechac autkiem.

Ponizej zamieszczam odpowiedz jaka uzyskalam na innym forum.

My jeździmygłównie tak:promem z Roslare do Pembroke ,z Pembroke samochodem do Dover-promem do Dunkierki i z Dunkierki samochodem do Pl nam wychodzi jakieś 600-700 euro w dwie strony,a więc 3 podróże samolotem również w dwie strony.Opłaca się jecha c samochodem na Święta-nas wyszło taniej.Podróż trwa 1,5 dnia-do dwóch-dobrze jest zatrzymac się w hotelu i zdrzemnąc,no albo zaopatrzyc sie w kierowcę na zmianę.

To mozesz przejrzec ceny i polaczenia

http://www.directferries.ie/
http://www.irishferries.co.uk/
http://www.stenaline.ie/ferry/routes/

właśnie o tym,żeby płynąc z ie do anglii i pozniej a anglii do pl tez dzisiaj słyszałam od sklepowej w polskim sklepie.
mówiła,ze wychodzi o wiele taniej niż plynac jednym z anglii do pl.
poza tym 17 h na promie to kupa czasu,a te 17 h zawsze cos tam sie przejedzie i bedzie blizej domku :-)

o zatrzymaniu sie w jakims hotelu tez myslalam.
bo z dzieckiem to nie bardzo jechac non stop,poza tym kierowca tez musi odpoczac.
moze ktoras z was ma jakis godny polecenia hotel ?? moze w Niemczech lub Francjii??albo gdzies po drodze??

Fenix my w tym roku i w tamtym zatrzymywalismy sie w Holandii w hotelu ,kilka kilometrow od Niemiec.
Miescina nazywasie Velno ( chyba dobrze napisalam)i hotel rowniez-polecam:)

a co do promow to my w rok temy plynelismy z Roslare do Pembroke a z Pembroke samochodem do...hmmm nie pamietam,ale plynelismy eurotunelem.a pozniej samochodem juz do Polszy.
A w tym roku plynelismy z Roslare do Cherbourk(Francja) a pozniej samochodem do PL.
Prom plynie 18h,my wyplywalimy jakos 21:30,wiec cala noc spalismy,a pozniej w dzien spacerowalismy po promie,na zewnarz posiedzilismy,a to sniadanie wciagnelismy , a to obiad....dosc szybko nam zlecialo...nie najgorzej/...

Ostatnia edycja:
Hej, ja polecam trasę Rosslare-Cherbourg. Prom wypłynął pod wieczór, więc wyspaliśmy się, w dzień pochodziliśmy po promie. Potem jechaliśmy przez Francję, Belgię i Niemcy i jechało się ok. Dopiero w Polsce zaczęły się schody:baffled: Brak autostrad, ciągłe ograniczenia itp. Na pewno jest dobrze mieć większe auto, które mało pali. Jak wpakowaliśmy wózek z gondolą i rzeczy małego to już niewiele miejsca pozostało w aucie. Ja szybko już autem nie pojadę, bo jednak samolotem jest szybciej i często taniej.

tygryskowa a powiedz mi ile wydaliscie kaski na paliwko??
bo ceny biletow sobie sprawdze ale ja oprocz ewentualnego przejazdu Europy musze przejechac jeszcze prawie cala Polske,bo mieszkam na pd-wsch.
my bylismy jednak samolotem w zeszlym roku,ale teraz chcielibysmy jechac autkiem.

Może przeniesiecie się tutaj z wątku głównego, to łatwiej będzie znaleźć wszelkie informacje na temat jazdy autem do PL;-)

reklama
Do góry