reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Progesteron

Ania20719

Fanka BB :)
Witam.Bylam na badaniu progesteronu i wynik mam taki..
Wynik w surowicy 7,5 ng/ml
Kobiety miesiączkujące:
Faza folikularna: 0,0 - 0,3 ng/ml
Faza lutealna: 1,2 - 15,9 ng/ml
Kobiety po menopauzie: 0,0 - 0,2 ng/ml
Kobiety w ciąży:
Pierwszy trymestr: 2,8 - 147,3 ng/ml
Drugi trymestr: 22,5 - 95,3 ng/ml
Trzeci trymestr: 27,9 - 242,5 ng/ml

reklama
Nie zdażaja sie.
Nie ma bety=nie ma ciąży.
W 5 tygodniu miałam bete 6022.
Podobnie jak ty mialam ostatnia @ i ostatnia moja beta z 6 tygodnia wynosiła 34120 !!!
Wiec jesli bylabys w ciazy to mialabys podobny wynik.
A twoj jest żaden.

Progesteron w I trymestrze minimum 11ng/ml.
Ja przy pierwszej becie mialam 14,97, a norma jest do 44,3ng/ml.

Jednym słowem- NIE JESTEŚ W CIĄŻY !!!
no Oki ;) Choc jeszcze trochę i powinna przyjść miesiączka..Balaam się bo jednej Pani beta niedrgenla a poszła do gina i na Usg miała 5 tydzień
Ale takie przypadki zdarzają się raczej rzadko

reklama
Nie zdażaja sie.
Nie ma bety=nie ma ciąży.
W 5 tygodniu miałam bete 6022.
Podobnie jak ty mialam ostatnia @ i ostatnia moja beta z 6 tygodnia wynosiła 34120 !!!
Wiec jesli bylabys w ciazy to mialabys podobny wynik.
A twoj jest żaden.

Progesteron w I trymestrze minimum 11ng/ml.
Ja przy pierwszej becie mialam 14,97, a norma jest do 44,3ng/ml.

Jednym słowem- NIE JESTEŚ W CIĄŻY !!!

A to minimum to ogólne czy dla danego laboratorium podalas??

To są WYNIKI !!!

Labolatorium ma swoje standardy ale wynik jest wynikiem. Labolatorium nie moze sobie widełek dowolnie zmieniac.
Badania miałam robione w kilku punktach diagnostycznych i wszedzie normy sa takie same.

Twoj swiadczy albo o trwajacej owulacji albo że jesteś wlasnie po.

Nie doszukuj sie czegos czego nie ma. Bo prędzej w psychiatryku wyladujesz niż na porodówce.
A to minimum to ogólne czy dla danego laboratorium podalas??

To są WYNIKI !!!

Labolatorium ma swoje standardy ale wynik jest wynikiem. Labolatorium nie moze sobie widełek dowolnie zmieniac.
Badania miałam robione w kilku punktach diagnostycznych i wszedzie normy sa takie same.

Twoj swiadczy albo o trwajacej owulacji albo że jesteś wlasnie po.

Nie doszukuj sie czegos czego nie ma. Bo prędzej w psychiatryku wyladujesz niż na porodówce.

Czyli od 11 byłaby ciąża no Oki; ) mój wynik to 7.5

Poczytaj ile dziewczyn miało , w czerwcu problemy z miesiączką !!! to wina upałów a nie ciąży , kobieto uspokój się bo to nie jest normalne

no czytałam właśnie..Ale tutaj też znów wystraszylwystraszyla mnie tamta dziewczyna ale myślę sobie że takich przypadków niema dużo....A też zrobiłam 2 bety po tym okresie i zwykle testy

reklama
No nakręcasz się jednym przypadkiem , gdzie kobieta miała jakieś problemy ,których Ty nie masz , kiedy skończysz się nakręcać i wmawiać sobie ciąże ?

Do góry