reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Progesteron i bhcg

Hej,
Mam zapytanie. Mianowicie, owulację miałam 16-17 grudnia, potwierdzona monitoringiem. Dziś wychodzi 26 dzień cyklu. Progesteron wynosi 29,1ng/l, a bhcg 1,14.
Czy jest jeszcze nadzieja, że ten cykl nie będzie stracony? Jak myślicie.

reklama
Hej,
Mam zapytanie. Mianowicie, owulację miałam 16-17 grudnia, potwierdzona monitoringiem. Dziś wychodzi 26 dzień cyklu. Progesteron wynosi 29,1ng/l, a bhcg 1,14.
Czy jest jeszcze nadzieja, że ten cykl nie będzie stracony? Jak myślicie.
Oczywiście. Masz wysoki progesteron, do ewentualnej miesiączki jeszcze chwila. Może odbić ta beta.

Trochę się denerwuje... Lekarz powiedział mi, że mam zbadać za 2-3 dni. Wcześniej zawsze miałam że znakiem mniejszości, tym razem jest inaczej, jednak wciąż nie wskazuje na ciążę. Czy któraś z Was tak miała i skończyło się to szczęśliwie?

Tu byl przypadek że tak niska beta i rosła.
Dziecko na świecie już jest .
Progesteron wysoki .
Beta moze dopiero startować

Ale podniosłaś mnie na duchu... Czyli nadzieja nie umarła 🥰🥰🥰

Tak. Miałam bete 1.4, przyrost po dwóch dniach na 30
Progesteron akurat miałam śmieszny bo 8ng (dobił wyżej wraz z betą).

Syn właśnie skończył rok 🙂 także zdarza się tak szybko wyłapać ciążę

Ale znam też podobny przypadek gdzie po dwóch dniach beta już była mniej jiz 1.2 więc nie wiadomo. Jest 50% szans

Ja myślę, że jest szansa. Nie wiadomo kiedy byłaby implantacja. Ja z kolei miałam w 7-8 dniu po.owulacji (też miałam monitoring) próg 6 coś i urósł w parę dni do 12 :) beta u mnie wynosiła 11 dpo równo 12 ;) trzymam kciuki.

Tak. Miałam bete 1.4, przyrost po dwóch dniach na 30
Progesteron akurat miałam śmieszny bo 8ng (dobił wyżej wraz z betą).

Syn właśnie skończył rok 🙂 także zdarza się tak szybko wyłapać ciążę

Ale znam też podobny przypadek gdzie po dwóch dniach beta już była mniej jiz 1.2 więc nie wiadomo. Jest 50% szans
Tak, pamiętam Twoja historie ;) moja już 4 tygodnie skończyła 🤭

reklama
Kurcze, od razu humor mam lepszy 🤣ogólnie od 3 dni nie czuje się najlepiej, przynajmniej raz dziennie wymiotuje, ale podejrzewam, że to od wysokiego progesteronu. Zatem czekam i dam Wam znać, we wtorek pójdę na badanie bhcg, nóż widelec się uda.

Do góry