reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Progesteron a starania

N
W tej przy 11 mowie lekarzowi, ze jestem na granicy widelek jezeli chodzi o wynik i mam miski progesteron jak na ciaze. Mowil, ze jl jest ciaza, to zeby nie patrzeć na wynik🤷 no i oczywiście zaczęłam niedlugo bardzo mocno plamić i do szpitala. Tam mi dali dupgaston, do domu recepta na luteine. Lekarz kazal brac do ok 12 tyg. Potem juz nie plamilam. W tej ciazy tez nic nie biore jesli chodzi o progesteron.
a w tej ciąży badałas progestwron?

reklama
Dzień dobry wszystkim :)
Staramy się z mężem o Dziecko od 4 miesięcy. Podczas tego cyklu zdecydowaliśmy się na testy owulacyjne które wyszły pozytywne 27 i 28 sierpnia (kreska testowa dwa razy mocniejsza niż kontrolna). Progesteron w 6 dpo równy 12. Oczywiście musiałam się na forum oczytać że to niski wynik :(. Ginekolog ma wolny termin dopiero na za dwa tygodnie wiec pozostaje mi czekać. Ale czy któraś z Was przy takim progesteronie była w ciąży? Już nie mogę się doczekać 14 dnia cyklu żeby pobiec na bete.
Dodam że z pierwsza ciąza nie bylo problemu pewnie dlatego że nieplanowana :) a coroczne wyniki badań gineko wypadają w porządku. W tamtym roku akurat wizyta udała się podczas owu i lekarz zapewniał że wszystko w porządku wg obrazu usg :) problemem są u mnie długie i nieregularne cykle bo co ok 35-38 dni…
A odpowiadając na pytanie robiłam progesteron prawdopodobnie 6 albo 7 dni po owulacji i wynik był 16,0 ciąża jest 😊

Do góry