reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Produkty używane przez nasze maluchy.. Czyli to co polecamy lub odradzamy

pieluchy - zdecydowanie dada :) my używamy 2, wcześniej mieliśmy pampersy 1 i były kiepskie...
chusteczki - też dady, choć są dość mocno nawilżone i zimne, więc muszę wcześniej je trochę ogrzewać w ręku w czasie gdy rozbieram Małą. mieliśmy też bambino - też ok, nivea sensitive - ok, ale dość suche więc bez rewelacji
do kąpieli używamy Emolium, kupiłam wcześniej Hipp, ale mamy problem z suchą skórą
krem nivea na dwór
mam próbki jonhsona - różne kremy i teraz zaczęłam używać mleczko do ciała - smaruję Ali buźkę bo ma suchą buźkę
laktator - avent - sprawdza się:)
butelka - tommi tippi - też się sprawdza póki co, ale niewiele jej używamy
wózek - bebe beni - rewelacja! najlepszy zakup w moim życiu chyba;)
smoczki - nuk - ok, avent - tragedia, jest za długi dla Ali i ma odruch wymiotny, gdy jej go podawałam, a najlepszy - najtańszy z apteki canpol:)
wkładki laktacyjne - zdecydowanie firmy tesco! używałam już z rossmana - jak dla mnie za małe, bella - w ogóle nie są chłonne...co chwilę musiałam je zmieniać...
do pupy - linomag, jak się zaczerwieni pupka - sudocrem

reklama
pieluchy - zdecydowanie pamper premium care sa rewelacyjne
chusteczki -pamper premium care
do kąpieli używamy Mustella
krem balsam do ciała Mustella - skóra idealna gładziutka i super nawilzona
wózek -Espiro Enzo Evo - rewelacja! super nawet na dużym sniegu jedzie tylko jest cięzki więc przy wysokich pierach bez windy moze byc kiepsko

wkładki laktacyjne - zdecydowanie Tommy Tipe super przy duzych piersiach odradzam canpol odparzyły mi sutki
do pupy - bepanten

pieluchy- uzywalismy juz pampersy 1 a teraz chwilowo uzywamy huggesow 2- ale mimo, ze mi pasuja to uwazam ze nie trzymaja zapachow i ja caly czas czuje siuski Malego;/dlatego jak sie skoncza to raczej wrocimy do pampersow 2.
chusteczki- pampers sensitive biale-sa super, ale w szafie mam juz karton chusteczej J&J, bo nie bylo tych pampersa i dostarczyli mi te-bedziemy probowac :)
do kapieli i do ciala- najpierw uzywalismy zestaw Nivea- plyn do kapieli i oliwka hipoalergiczne- ale Maly mial tak sucha skore ze to mu nie pomagalo i polozna nam polecila J&J produkty wiec uzywalismy plyn i oliwke- od razu bylo widac roznice!A po uczuleniu, ktore ostatnio mu wyskoczylo uzywamy tylko plynu z J&J i zwyklej Oliwy z oliwek z apteki :)oraz szamponu na ciemieniuszke Dentinox.
do buzki- krem bambino- superowy na dwor i w domku jak skorka sucha!
laktator- Avent- myslalm, ze mi rece odpadna od pompowania! Nie polecam!!!!!!!!!! za to TT tak-szybciej latwiej i wygodniej :)
butelki Avent + TT i te i te sa w porzadku.
smoczki- jak powyzej.
wozek- Jane Muum Matrix- super wygodny i gondolka to od razu fotelik samochodowy wiec o jeden sprzet mniej, ale cos nam sie zacina przednie lewe kolko i trzeba bedzie oddac na gwarancje, ale poza tym rewelacja!
do pupy- bepanten- najlepszy i tyle :)

Pieluchy pampers 2 zielone
chusteczki pampers sensitive (białe) zamiennie z johnsons biało różowymi
płyn do kąpieli La Roche-Posay Lipikar Syndet
balsam La Roche-Posay Lipikar Balsam AP
krem na dwór Nivea
maść do pupy Alantan
laktator reczńy Tommee Tippee
butelki tommee tippee
smoczek uspokajający Tommee Tippee pure
do noska frida + sól fizjologiczna
wozek Casualplay Kudu 4 sama spacerówka - po rozłożeniu i przypieciu oslonki na nóżki wyglada i spełnia funkcje gondolki :)
wkladki laktacyjne chicco na zmianę z aventem

Pieluchy - pampers premium
chusteczki pampers sensitive (białe) lub fresh (zielone)
płyn do kąpieli - emolium
balsam La Roche-emolium i pat&rub
krem na dwór - pat&rub
maść do pupy- linomag i sudocrem
laktator - medela swing
butelki - medela calma i avent natural
smoczek uspokajający - avent
do noska- frida + woda morska
wozek - Teutonia beyou
wkladki laktacyjne -avent ..juz nie potrzebuje

Pieluchy - pampers new baby

Miałam okazje też korzystać z pampersów : babydream - byłam z nich zadowolona tak jak z pampersów, ładnie wchłaniały, nie było czuć "siuśków" , hugisy - pozostawiają wiele do życzenia sama na pewno bym ich nie kupiła.

chusteczki pampers sensitive (białe)-idealne , fresh (zielone)-za mokre , nivea soft & cream za suche , hugis - totalna porażka twarde mokre i bardzo się rwą

płyn do kąpieli - J&J lub najzwyklejsze szare mydło

szampon do włosków - Bubchen

oliwka - J&J w żelu lub Bubchen

krem na dwór - nivea na każdą pogode

maść do pupy- alantan / sudocrem (użyłam raz w szpitalu - bez odparzeń nie chce go używać bo jest za "silny" / ziaja

butelki - Avent ( Kacperkowi średnio podpasowała) i Dr Browns antykolkowa - bardzo lubi

smoczek uspokajający - avent

do noska- fride mam ale jeszcze nie używałam , do suchych baboli gruszka + woda morska

wozek - odkupiliśmy od znajomego Espiro Atlantic i jesteśmy bardzo zadowoleni pomimo ciężaru hehe

wkladki laktacyjne - babydream tanie i spełniały swoją funkcje - obecnie już nie używam

Ja dopiero zacznę używać :) i z czasem zobaczymy jak sie sprawdza: pieluchy to pampersy lub libero zobaczymy, które okażą sie lepsze. Do kąpieli i pielęgnacji miały być kosmetyki Nivea ale ze one są od 1 mies życia to kupiłam Zel do mycia ciała i włosów oraz balsam do ciała Mustela. Do pupy Alantan plus masc i sudocrem. A chusteczki pampers lub ica ( coś jak w PL np. Tesco)

reklama
Do góry