Nie wiem czy to normalne,ale juz od 7miesiecy staramy sie o malenstwo,i nic!!!!Co prawda nie liczymy kiedy sa dni plodne ,kochamy sie dosc czesto.W jaki sposob najlepiej obliczyc dni plodne i czy macie jakis sposob by pomoc zafasolkowaniu?Moj maz jest zalamany,tak bardzo chce dziecka.Slyszalam ze jesli za czesto sie kocha to plemniki sa slabsze,czy to prawda?
reklama
patrycjatarka
Początkująca w BB
Witaj!Jeżeli mogę Ci coś poradzić to naprawdę weź to sobie do serca.Jeżeli będziecie on stop myśleli i mówili i wręcz zalamywali się tym że nie możesz zajść w ciąże to naprawdę nic z tego nie wyjdzie.Ja osobiście polecam wyluzowanie się ,nie streswanie się brakiem zapłodnienia i całkowite wyrzucenie tej myśli z głowy.Ponadto proszę nie jeść mięsa kurzego i pić dużo herbaty no i oczywiśćie sex,sex sex i jeszcze raz sex to naprawde działa.Powodzenia.Naprawde nastawienie psychiczne jest tu najważniejesze:-)
Mada80
Fanka BB :)
Wiki dobrze słyszałasco za duzo to tez nie za zdrowo.Nie mam pojecia co wspolnego z zajsciem w ciaze ma herbata i mieso kurze ale zeczywiscie myslenie o dzidziusiu obsesyjnie nie pomaga.ja od siebie proponuje rutynowa wizyte u ginekologa.Zrobi USG,cytologie,podstawowe badanie krwi i moczu i bedzie wiadomo czy jestes zdrowa i fizycznie gotowa na dzidziusia.Powinnas tez juz zaczac łykac kwas foliowy,zalecaja spozywanie go ok 3 miesiecy przed planowanym zajsciem w ciaze.Powodzenia.
ja tez przychylam sie do wizyty u lekarza ponoc po 6 miesiacach powinno sie wybrac, do tego onie blokuj sie psychicznie tak jak napisaly dziewczyny. a do tego polecam jednak przeliczyc te dni plodne. ja zaszlam wlasnie w dni plodne. a co do herbaty... tez nie bardzo wiem o co chodzi ale wiem ze nie zaleca sie wiecej jak 4 planujac dzidzie jak i pozniej w czasie ciazy i karmienia;-) na pewno sie uda tylko spokojnie ;-)
zgadzam sie zdecydowanie w kwestii psychiki i myslenia ciagle o tym. ale trudno sie wyluzowac w takiej sytuacji nie robiac badan i nie upewniajac sie, ze wszystko jest w porzadku. przynajmniej ja pewnie bym nie umiala wiec tez polecam wycieczke do lekarza. a o co chodzi z tym dzialaniem miesa kurzego i herbaty?
survivor26
Mamy lipcowe'08
To jakieś urban legend z tą herbatą, mięsem kurzym etc. Jeśli jesteś zdrowa i płodna, i Twój mąż też, to moim zdaniem 90% leży w psychice - ja zaszłam w ciażę, bez żadnych tajemnych zabiegów, ale też nie miałam "parcia" na ciążę - po prostu dopuszczałam taką możliwość, ale kompletnie nie planowałam, czy nie czyhałam na dni płodne, odpowiednie fazy księzyca, mięso kurze jem w normalnych dawkach, kawy piję znacznie więcej niż herbaty, której nie piję prawie wcale... i tak dalej. A odwiedziny u lekarza nie zaszkodzą, choćby po to, żeby się uspokoić, że wszystko od strony fizycznej jest OK i nie ma przeszkód w zajściu w ciążę
patrycjatarka
Początkująca w BB
Wyjaśnieam o co chodzi z tym mięsem kurzym.Poprostu kurczaki są sztucznie tuczone.Mi gin zabronił jeść w dużych dawkach ponieważ jak już się uda mieć dzidziusia to żeby go przypadkiem nie uczulić.Ja sądze ,że to może być prawda,a co do herbaty to chodzi o to aby psychicznie zaprzątnąć sobie czymś głowę i nie myśleć non stop o zajściu w ciążę.Trzeba się wyluzować.
Mada80
Fanka BB :)
Dobre;-)
patrycjatarka
Początkująca w BB
nie musisz sie zgadzac ale odrazu wysmiewac?
reklama
Ciężko by Ci było zajść w niepłodne;-)ja zaszlam wlasnie w dni plodne.
Najnowesz badania dowodzą, że to że się kochać codziennie nie można, bo to osłaboa plemniki jest mitem. Właśnie należy, bo to stymuluje pracę jąder do wytwarzania plemnikówWiki !
Ja jem TYLKO mięso kurze i pije herbate litrami i obie ciąże zaszłam za 1 cyklem starań ! Jedno jest pewne nie wolno kochać sie codziennie bo plemniczki mogą być słabsze ( mój ginek uważa że najlepiej co 2 dni ) plemnik może przeżyć spokojnie 4 dni , a przy sprzyjających warunkach nawet 6 dni ! A reszta to dokładnie tak jak Ci pisze Mada 80