reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Problem z owłosieniem

lisa2020

Zaciekawiona BB
Witam, staramy się z mężem o dziecko. W międzyczasie okazało się ze mam PCOS i IO. Mam lekko podwyższony testosteron. Dużo czarnych grubych włosków na pośladkach i całych nogach oraz bikini. Gdy depiluje maszynką odrastają grubsze i mocniejsze. Czy jest lek który stosowałyście i wam pomógł? Włoski przestały rosnąć lub zrobiły się cienkie? Antykoncepcja wykluczona, biore Siofor 500. Doradzicie? Czy moge z tym wygrac dopiero po urodzeniu dziecka?

reklama
Witam, staramy się z mężem o dziecko. W międzyczasie okazało się ze mam PCOS i IO. Mam lekko podwyższony testosteron. Dużo czarnych grubych włosków na pośladkach i całych nogach oraz bikini. Gdy depiluje maszynką odrastają grubsze i mocniejsze. Czy jest lek który stosowałyście i wam pomógł? Włoski przestały rosnąć lub zrobiły się cienkie? Antykoncepcja wykluczona, biore Siofor 500. Doradzicie? Czy moge z tym wygrac dopiero po urodzeniu dziecka?
Polecam depilację laserową póki nie jesteś w ciąży

Ja również korzystam z depilatora laserowego domowego, tyle że akurat mam Philipsa. Albo można skorzystać z laseru w gabinecie, chyba że zależy Ci na natychmiastowym efekcie to może plastry lub wosk?

Ja używam Philips lumea i bardzo polecam. Nie można go używać w ciąży ale jak zaczniesz teraz to nawet po 3-4 zabiegach będziesz widziała pierwsze efekty. A po ciąży możesz do tego wrócić.

reklama
Też mam IO. Dobra dieta, metformina na pewno trochę pomaga. Ja chodziłam jeszcze jakiś czas na laser…

Do góry