reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Problem z odpieluchowaniem.

Majtki bez problemu założy ale jak idzie siku krzyczy żeby założyć pieluszkę. Pisuar z żabką też mamy ale jakoś za nim nie przepada zbytnio.
Nie naciskam bo wiem że jak tylko zapytam o nakładke czy nocnik się się denerwuje....więc tak nam czas leci z tymi pieluchami.

reklama
Weszło w życie teraz przepis że dziecko nie musi być odpieluchowane żeby iść do przedszkola
Inf z ręki cioci która jest dyr przedszkola

A ja Ci mówię, że jest to niezgodne z prawem nie przyjąć takiego dziecka. I nie, nie zależy to od miasta.
Ciekawa sprawa , bo w mojej miejscowości ( w miasteczkach obok również ) odpieluchowanie dziecka to nadal główne kryterium podczas przyjmowania dziecka. Oznacza to, że w mojej okolicy jest kilka przedszkoli, które łamią prawo .
I umówmy się : rodzice nie potrafią z tym wygrać bo znam rodziny, który zgłaszały, że jest to bezprawne i ... sprawy zostały wrzucone gdzieś do szuflad bo dzieci tak i tak nie zostały przyjęte.

Prawo prawem, a życie i tak robi swoje.
I gdzie walczyć o swoje prawa, skoro są rodzice którzy pisali skargi, a temat i tak nie nabrał tempa ?

Ciekawa sprawa , bo w mojej miejscowości ( w miasteczkach obok również ) odpieluchowanie dziecka to nadal główne kryterium podczas przyjmowania dziecka. Oznacza to, że w mojej okolicy jest kilka przedszkoli, które łamią prawo .
I umówmy się : rodzice nie potrafią z tym wygrać bo znam rodziny, który zgłaszały, że jest to bezprawne i ... sprawy zostały wrzucone gdzieś do szuflad bo dzieci tak i tak nie zostały przyjęte.

Prawo prawem, a życie i tak robi swoje.
I gdzie walczyć o swoje prawa, skoro są rodzice którzy pisali skargi, a temat i tak nie nabrał tempa ?

A dasz mi dane tych placówek na priv?
Bo chętnie sobie w tym pogrzebie 🙂

Majtki bez problemu założy ale jak idzie siku krzyczy żeby założyć pieluszkę. Pisuar z żabką też mamy ale jakoś za nim nie przepada zbytnio.
Nie naciskam bo wiem że jak tylko zapytam o nakładke czy nocnik się się denerwuje....więc tak nam czas leci z tymi pieluchami.
A deska sedesowa 2w1? Wygodniejsza niż nakładka, neutralna i nie straszy jak nakładka która się przesuwa. Polecam u mnie sprawdziła się.

Siadał na nakładce bez problemu i nawet mu się podobało problem w tym że nie chce słyszeć o nakładce nocniku itp bo się boi że siusiak znów będzie bolał

Do góry