reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problem z nasieniem.

Dziewczyny proszę was o pomoc. Mój facet zrobił sobie badanie nasienia i wyniki są chyba słabe. Może mi ktoś pomoc z interpretacja tych wyników i powiedzieć czy możliwa jest ciąża??
Dodaje zdj z wynikami.
Tydzień temu w weekend był na wyjeździe i pił dwa dni czy to może mieć wpływ? Bo czytam ze wystarczy 3 dni nie pić.
Załączam zdj z wynikami niech ktoś kto się orientuję coś nam doradzi. Bardzo źle to wygląda? Screenshot_20230114_184158_Samsung Notes.jpg
Screenshot_20230114_184158_Samsung Notes.jpg

reklama
A dlaczego nie pójdziecie do lekarza w poradni leczenia niepłodności i zapłacicie za jego wiedzę, kwalifikacje i najpewniej o wiele bardziej wnikliwą analizę obejmującą obserwację wszystkich istotnych parametrów poza informacja ze Twój mąż pił 2 dni? :)
PS wyniki nie są tragiczne, spróbujcie ruchu, lepszej diety i edukacji o efekcie termicznym, natomiast opierając się na wyłącznie takich informacjach ryzykujecie ze ciąży nie będzie wiec jeśli Wam zależy to polecam jednak wizytę w poradni :)
Ze swojej strony polecam mio i chiro inozytol dla Ciebie i męża.

A dlaczego nie pójdziecie do lekarza w poradni leczenia niepłodności i zapłacicie za jego wiedzę, kwalifikacje i najpewniej o wiele bardziej wnikliwą analizę obejmującą obserwację wszystkich istotnych parametrów poza informacja ze Twój mąż pił 2 dni? :)
PS wyniki nie są tragiczne, spróbujcie ruchu, lepszej diety i edukacji o efekcie termicznym, natomiast opierając się na wyłącznie takich informacjach ryzykujecie ze ciąży nie będzie wiec jeśli Wam zależy to polecam jednak wizytę w poradni :)
Ze swojej strony polecam mio i chiro inozytol dla Ciebie i męża.
Do lekarza mamy wizytę w środę... Mamy sobotę. Uwierz mi że nie jest przejść koło tematu obojętnie i czekać do środy...

Rozumiem, ale musicie się uzbroić w cierpliwość. Czekania na wyniki i konsultacji możecie mieć jeszcze sporo, a sama ciąża to stres między jednym usg a drugim, czekanie na prenatalne, czekanie na poród czy wszystko będzie dobrze … lepiej ćwiczyć pozytywne nastawienie i zaufanie do opieki medycznej niż posiłkować się opiniami w internecie, które będą Wam często dawać sprzeczne informacje.
Zarówno w pierwszej ciąży kiedy słuchałam mało wiarygodnych pocieszeń jak i w tej, w której sporo wypowiedzi mnie zwyczajnie straszyło a jest wszystko okej się tego nauczyłam.
Powodzenia i owocnej konsultacji :)

Do lekarza mamy wizytę w środę... Mamy sobotę. Uwierz mi że nie jest przejść koło tematu obojętnie i czekać do środy...

Ruch postępowy szybki słabo, a jest bardzo ważny. Polecam l-karnitynę 2,5 g dziennie, jest super !
Kapsułki z ostrovitu w dawce 1250mg są tanie i fajnie( 2x1).
I codziennie sok pomidorowy oraz łyżka oleju z czarnuszki na czczo (to dla odważnych:)), zdrowe tłuszcze typu orzechy ,migdały i awokado. Jeszcze do tego dołączyć jakąś formę ruchu/trening i efekty są super.
Ilość i koncentracja ok, moim zdaniem ruch łatwo jest poprawić. Morfologia po tym wszystkim co wyżej u nas też szła do góry.
A lekarze są różni, są i tacy co twierdzą,że suple nie działają. Obyście trafili w dobre ręce :)
Powodzenia !

Ruch postępowy szybki słabo, a jest bardzo ważny. Polecam l-karnitynę 2,5 g dziennie, jest super !
Kapsułki z ostrovitu w dawce 1250mg są tanie i fajnie( 2x1).
I codziennie sok pomidorowy oraz łyżka oleju z czarnuszki na czczo (to dla odważnych:)), zdrowe tłuszcze typu orzechy ,migdały i awokado. Jeszcze do tego dołączyć jakąś formę ruchu/trening i efekty są super.
Ilość i koncentracja ok, moim zdaniem ruch łatwo jest poprawić. Morfologia po tym wszystkim co wyżej u nas też szła do góry.
A lekarze są różni, są i tacy co twierdzą,że suple nie działają. Obyście trafili w dobre ręce :)
Powodzenia !
Dziękuję bardzo. Właśnie przeczytałam że :
L-karnityna i acetylo-L-karnityn dwukrotnie zwiększa ruchliwość postępową plemników w stosunku do samej L-karnityna. Też taka braliście czy czysta L-karnityna?
A uważasz że te wyniki są bardzo źle tak ogólnie patrząc?

reklama
Dziękuję bardzo. Właśnie przeczytałam że :
L-karnityna i acetylo-L-karnityn dwukrotnie zwiększa ruchliwość postępową plemników w stosunku do samej L-karnityna. Też taka braliście czy czysta L-karnityna?
A uważasz że te wyniki są bardzo źle tak ogólnie patrząc?
Nie uważam. Nie jestem specjalistą ale starałabym się poprawić ten ruch i morfologię.
L-karnitynę w kapsułkach Mąż brał z ostrovitu -L-Carnitine 1250mg -zawiera dwuwinian l-karnityny, z tego co czytałam 2,5g jest zalecane, a że coś działa jeszcze lepiej-być może. Supli tak jak i diet wspierających nasienie jest mnóstwo :)
Do tego brał też inne suplementy - nac, omega, witaminę D, cynk,selen. Inozytol też jest super sprawą. Możesz zerknąć na fertistim dla mężczyzn, nie jest tak drogi, a całkiem fajny. Ogólnie supelementy lepszą robotę robią oddzielnie moim zdaniem-bo można dobierać odpowiednie dawki. Ale chodzi o to żeby zacząć i zbadać ponownie po 3 miesiącach.
Ruch, sok pomidorowy,czarnuszka, orzechy,migdały,awokado to super przyjaciele :)

Do góry